Sunday, March 31, 2013

tarsus çöreği

Merhabalar degerli web sitesi ziyaretcilerimiz. Bugunku konumuz tarsus çöreği.


 


Dereotlu poğaça ve kurabiyelere bayılıyorum. Dereotu ilk zamanlarda evime giremezdi, sevmezdim çünkü. Ama zamanla salatalarımın ve poğaçaların vazgeçilmezi oldu. Sizlere şiddetle tavsiye ettiğim bir poğaça bu, mahlep kokusu ve dereotu kokusu karışınca süper bir lezzet çıkıyor ortaya.


 


 


 


 


 


tarsus coregi 1


 


 


 


MALZEMELER


 


1 Yumurta (akı içine sarısı üzerine)


3 yemek kaşığı yoğurt


1 tatlı kaşığı şeker


1 tatlı kaşığı tuz


1 paket kabartma tozu


150 gr margarin


1 çay bardağı sıvıyağ


1 yemek kaşığı mahlep


1 avuç dereotu


Aldığı kadar un( yaklaşık 6 su bardağı)


 


 


HAZIRLANIŞI


 


Sıvıyağ,eritilmiş margarin,yoğurt, yumurta akını , tuz,şeker mahlep ve dereotunu bir kaba alıp karıştıralım,unu ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ekleyelim, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğuralım. Yoğurduğumuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim. Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında yaklaşık 20 dk pişirelim. Üzerine susam ve çörek otu serpebiliriz.


 


 


AFİYET OLSUN


 


 


 


 


 




Bu makale hakkinda daha detayli yazi inceleyebileceginiz onerecegimiz bir web sitesi : kolay pasta tarifleri portakal ağacı

ekşili sulu köfte ve milföylü tavuk

Merhaba sevgili web sitesi ziyaretcilerimiz. Yogun talep aldigimiz icin sizlere bugün ekşili sulu köfte ve milföylü tavuk yazisini paylasmaya karar verdik.





  • Home

  • Tarifal2

  • Tarifal3

  • Tarifal4

  • Tarifal5

  • Tarifal6

  • Bedava Tur

  • Tarifal8

  • Tarifal9

  • Tarifal10





Tarif Al








Translate

eksili sulu kofte ve milfoylu tavuk 1






Bu Blogda Ara



Yükleniyor...
eksili sulu kofte ve milfoylu tavuk 1







Meta




  • Anasayfa

  • Balık Yemekleri

  • Diyet Tarifleri

  • Dolma Tarifleri

  • Dondurma Tarifleri

  • Et Yemekleri

  • Hamur İşleri

  • Havadan Sudan

  • İçecek Tarifleri

  • Kebap Tarifleri

  • Köfte Tarifleri

  • Makarna Tarifleri

  • Meze Tarifleri

  • Osmanlı Yemekleri

  • Pasta Tarifleri

  • Pilav Tarifleri

  • Pizza Tarifleri

  • Reçel Tarifleri

  • Salata Tarifleri

  • Sebze Yemekleri

  • Sitemizden Haberler

  • Sos Tarifleri

  • Tatlı Tarifleri

  • Tavuk Yemekleri

  • Turşu Tarifleri

  • Videolu Tarifler

  • Yahni Tarifleri

  • Yumurta Yemekleri

  • Yöresel Tarifler

  • Zeytinyağlı Yemekler

  • Çorba Tarifleri

  • Çoçuklar İçin

eksili sulu kofte ve milfoylu tavuk 1










EKŞİLİ SULU KÖFTE VE MİLFÖYLÜ TAVUK..

Author: LUGAS // Category: kofte


eksili sulu kofte ve milfoylu tavuk 4

Haftasonu iftara misafirlerim vardı, ve bu haftasonuda var .Ramazanı bu yüzden çok seviyorum , görüşemediğimiz akrabalarımız ve komşularımızla, ramazan dolayısıyla biraraya geliyoruz.


Mönümde; domatesli tel şehriye çorbası ,suluköfte ,zeytinyağlı taze fasülye,yoğurtlu közlemiş


kırmızı biber,salata,turşu, pilav, milföylü tavuk ve hanım sünger tatlısı ,vardı.bende sizlere sulu köfte ve milföylü tavuk tariflerini vermek istiyorum .Soframı malesef


resimleyemedim ,misafirlerin yanında bu gerçekten çok zor, gerçi babamı bile bu işe alıştırdıysam bunun herkese normal gelmesi gerekir ya, hadi neyse:) bide kalabalıkta insan telaş içinde oluyor, bundan dolayıda unutuluyor..Sizden ricam burada sofra resmi varmış gibi gözlerinizi kapayıp hayal kurun:)<..İnanın benim hazırladığım sofradan, daha güzellerini hayal edeceksiniz. Bi itiraf daha, yemekler ertesi gün resimlendi, biraz soğuklar..Bence siz üzerinde dumanları tütüyormuş gibi düşünün..Sıcak yemenin tadı herzaman apayrıdır çünkü:)hehe

Geçiyorum sulu köftenin tarifine;


MALZEMELER


300 gr kıyma


1 tane soğan


2 diş sarmısak


biraz bayat ekmek içi yada galete unu


tuz karabiber


maydonoz


ve kısırlık bulgur


biraz un


2 , 3 tane patates,


1 tane havuç


TERBİYESİ


2 Yumurta sarısı


1 limon suyu


YAPILIŞI


Öncelikle köftelik malzeme yoğurup,fındık kadar büyüklüğünde küçük köftecikler yapılır.Bolca unlanmış tepsiye konulur..İçi kaynamış su dolu tencerede köfteler şişene kadar pişirilir.Patates ve havuç küçük küpler halinde doğranır ve tencereye atılır..Sulu köfte malzemeleriyle birlikte pişmişse kontrol edilir ve kısık ateşe alınır..Terbiye malzemeleri bir kapta çırpılır, ve tencerimizden bir kepçe su alınıp, terbiyeyle karıştırılır ve yavaş yavaş kaynayan sulu köfteye ilave edilir...Bir taşım daha kaynadıktan sonra , altı kapanır ve sulu köftemiz afiyetle yemek için servise hazırlanır....


Şimdi ise MİLFÖY LÜ BAGET butumuza geçelim.


Bu pratik yemeğimiz görüntü itibariyle herkesin beğenisi kazanıyor. İkisi bi arada gibi:)Hem börek hem tavuk eti..Seneler önce bir tv programına konuk olan İclal Aydın, tarifni vermişti..


Bende sayesinde, misafirlerime sık ,sık yapar oldum...


eksili sulu kofte ve milfoylu tavuk 5


MALZEMELER


Kişi sayısına göre baget but


kişi sayısının yarısı kadar milföy.


tavuğa sürmek için istediğiniz bir sos(ben körili tavuk baharatı kullandım.aslında soya sosu kullanılıyor..


butun kemiklerini sarmak için folyo


YAPILIŞI


Tavukları tuzlu suda haşlıyoruz..Fazla dağılmadan kapayıp soğumasını bekliyoruz..Sonra istediğimiz bir sos yada baharatı sürüyoruz.Milföyümüzü üçken olarak ortadan ikiye kesiyoruz..


Bir parçasının içine butumuzu koyup kapatıyoruz..Bir fazla milföyüde şeritler halinde kesip milföy sarılmış tavuğun üzerine sarıyoruz.Tavukların uclarını folyoluyoruz.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye, bütün butlara aynı işlemi uyguladıktan sonra diziyoruz..Fırında 15 ,20 dk pişiriyoruz.Pilavın yanında sıcak sıcak servis yapıyoruz.:)deneyip beğeniceğinizi umuyorum..


Farklı ramazan tadlarıyla buluşmak ümidiyle..İpucu veriyorum.. Sırada tatlı var:))



Özlem......







Kesinlikle onerdigimiz diger siteler : milföylü tavuklu börek

pancarli kek tarifi

Merhabalar degerli web sitesi okurlarimiz. Yogun istek üzerine sizlere bugün pancarli kek tarifi makalesini sunmaya karar verdik.




&nbsp;

&nbsp;

&nbsp;

&nbsp;

Bir çok dip sos olmasına rağmen lezzetli olduğunu düşündüğüm dip soslardan birisidir.

Malzemeler

•    1 su bardağı haşlanmış nohut

•    2 adet pancar

•    2 diş sarımsak

•    4 yemek kaşığı zeytinyağı

•    ½ limonun suyu

•    1 çay kaşığı kimyon

•    1 çay kaşığı kırmızı pul biber

•    1 çay kaşığı karabiber

•    Tuz

Yapılışı

1.    Pancarları haşlayıp soğuttuktan sonra nohut ile robattan geçirin.

2.    Diğer tüm malzemeleri ekleyerek püre getirin ve servis edin - Pancarlı Dip Sos Tarifi




Ziyaret edilmesi gereken guzel yazilar : pastane usulü un kurabiyesi tarifi

pastane usulü un kurabiyesi tarifi

Merhabalar degerli site takipçilerimiz. Yogun istek üzerine sizlere bugün pastane usulü un kurabiyesi tarifi yazisini paylasmaya karar verdik.





skip to main | skip to sidebar




hafsahatun





kızlarla beraber mutfaktan bildiriyoruz ...





pastane usulu un kurabiyesi tarifi 1











pastane usulü un kurabiyesi....



Gönderen hafsahatun | Etiketler: kurabiyeler, pastalar


//



pastane usulu un kurabiyesi tarifi 2



un kurabiyesi bizim evde pek sevilen fakat


kalorili olduğu için pek yapılmayan bi lezzet...



en son ramazandan kısa bi süre önce yapmıştım...


arkadaşlar kahvaltıya gelecekti


bende kahvaltıdan sonra çayın yanına güzel gideceğini düşünerek yaptım...


ama her zamankinden farklı bi sunumla bu sefer...



ayrıca bu tarifi kibar davetini geri çevirmeyerek mintinin mutfağındaki sahur etkinliğine gönderiyorum...


afiyet olsun..



malzemeler:


1 paket oda sıcaklığında yumuşatılmış margarin


1 paket kabartma tozu


1 (ajda) çay bardağı pudra şekeri


1 su bardağı mısır nişastası


1 paket vanilya


2.5-3 su bardağı un(unun kalitesine göre değişebiliyo)



üzeri için:


pudra şekeri


yapılışı:



bütün malzemeleri iyice yoğurun.biraz zor şekil alan bi hamur oluyo.çok dağılıyo...ama endişelenmeyin.elinizle iyice yoğurarak 3 parmak kalınlığında uzun şeritler yapın.2 parmak kalınlığında kesin.ve üzerine çatalla bastırın.önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında çok hafif pembeleşmeye başlayana kadar pişirin.iyice soğuduktan sonra bi buzdolabı poşetine pudra şekerini koyun.kurabiyeleri ikişer üçer içine atarak elinizle hafifçe sallayın iyice pudra şekerine bulansın kurabiyeler...



tavsiye:zamanınız varsa en az 1 hafta önceden yapıp ağzı kapalı bi kapta saklayın sonra tüketin...durunca daha lezzetli oluyo...afiyet olsun...






  • pastane usulu un kurabiyesi tarifi 3


  • pastane usulu un kurabiyesi tarifi 4


  • pastane usulu un kurabiyesi tarifi 5


  • pastane usulu un kurabiyesi tarifi 6


  • pastane usulu un kurabiyesi tarifi 7








Bu konu hakkinda daha cok bilgi gorebileceginiz onerecegimiz bir sayfa : pancarli kek tarifi