Sunday, March 30, 2014

ELMAS KURABİYE



elmas kurabiye 1
Elmas kurabiye için ne diyebilirim ki?  Hem nefis, hemde şık bir kurabiye. 

Hamuru için kullandığınız bir kurabiye hamurunu kullanabilirsiniz.

Ben "ıslak kurabiye" tarifi için kullandığım hamuru kullanıyorum.

Ortası için orjinal tarifte kakaolu fındık ezmesi kullanılıyor ama hamuru kakaolu olduğu için ben kakaosuz fındık ezmesi kullanıyorum.

Elinizde inci şekerleme varsa tam ortasına yerleştirerek görünümünü tamamlayabilirsiniz.

Bu kurabiyeleri bir çay masası için hazırlamıştım, bir sonra ki bölümde çay masasına ait resimleri yayınlayacağım.

"Afiyetle Kalın"


elmas kurabiye 2
ELMAS KURABİYE;


Malzemeler;


1 Paket (250 gram) tereyağ veya margarin,


2 adet yumurta,


2 yemek kaşığı kakao,


Yarım su bardağı sıvı yağ,


Yarım su bardağı toz şeker,


1 Paket kabartma tozu,


1 Paket vanilya,


Aldığı kadar un, (yaklaşık 4,5-5 su bardağı)
Ayrıca bulamak için;

1 büyük çay bardağı toz şeker,


Üzerine;
Fındık Ezmesi, inci şeklinde şeker.


elmas kurabiye 3
ELMAS KURABİYE TARİFİ;

Oda ısısında ki yumuşak margarini, yumurtaları, sıvı yağı, şekeri ve kakaoyu karıştırın.

Un, kabatma tozu ve vanilyayı da eleyerek ekleyin.

Hepsini yoğurarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.

Bir yemek tabağının içine toz şeker doldurun.

Hazırladığınız kurabiyeleri toz şekerin içinde yuvarlayın.

Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.

Kurabiyelerin tam ortasına parmağınızla bastırıp, çukurlaştırın.

Orta hararette ki (170 derece) fırında pişirin.

Fırından çıktıktan sonra tepsinin içinde soğumasını bekleyin.

Fındık ezmesini krem şanti sıkma torbası veyz şırıngasına doldurun.

Kurabiyelerin ortasında ki çukur bölgeye fındık ezmesi sıkın.

Elinizde varsa inci şekerlerden yerleştirin.


elmas kurabiye 4


 "Afiyet Olsun"



Thursday, March 27, 2014

mirik koftesi

Selam degerli site takipçilerimiz. Simdiki yazimiz mirik koftesi.

 MALZEMELER :  1 su bardağı yeşil mercimek, 1 tatlı kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı biber salçası, 1 portakal büyüklüğünde köftelik bulgur harcı, 3 çorba kaşığı sıvı yağ, 4 su bardağı su, 1 çay kaşığı nane, 1 çay kaşığı kırmızı pul biber, birkaç damla limon suyu, 1 çay kaşığı nar ekşisi, 1 çay kaşığı tuz   HAZIRLANIŞI :  Bulgur harcından, fındık büyüklüğünde köfteler yapılır. Yeşil mercimekler, bol su ile yıkanıp, suyu süzdürülür. Tencereye koyulur. Üzerine, 4 su bardağı su ilave edilir ve orta hararetli ateşte, biraz yumuşayıncaya kadar  kaynatılır. Daha sonra salçalar, köfteler, limon suyu, kırmızı pul biber ve tuz ilave edilerek pişirilmeye devam edilir. Mercimekler ve bulgur köfteleri pişince, çorba ateşten alınır. Tuzu kontrol edilerek, ayarlanır. Limon suyu, nar ekşisi, pul biber ilave edilir. ÜZERİ İÇİN ; Sos tavasında sıvı yağ kızdırılır. Nane ilave edilip karıştırılarak, ateşten alınır. Hazırlanan çorbanın üzerinde gezdirilerek, çorbaya ilave edilir. Sıcak servis yapılır.  Afiyet olsun.


Kesinlikle onerdigimiz enterasan siteler : mirik köfte tarifi

Tuesday, March 18, 2014

Nerden başlasam nasıl anlatsam.... Hmm tamam "Malafrena"dan!


Böyle yazmaya bir ara verince bünye, refleks olarak yazılmamış ama zihinde dönüp durmuş satırların özetini çıkarmak istiyor. Benim bünye biraz böyle boşver sen...

Yazmayalı okuyordum. Yazmayalı demek haksızlık aslında birkaç günden fazla ara vermişliğim yok. Lakin benim yazma hızımda bir blogger için duraklama dönemine girdiğimizi inkar edecek değilim. Nerde o günde üç posta post girmeler... hey gidi...

Parmaklarım klavyeye değdi mi, hep sakıncalı şeyler yazmak geliy

or içimden. Misal terbiyesizin biri "17 aralık insanların günah işleme özgürlüğüne müdahaledir" gibi bir cümle dışkıladığında, duramıyorum ben.

O kayıtları dinleyip de iki çift laf sokmazsam içim bir fena oluyor. Olmuyor işte... Eli uzunlar benim ahlakımı düşünmesin, öte tarafta vereceği hesabı düşünsün arkadaş. Sana ne yaş sınırı olan filmden. Sinemalarda gösterirken 18 yaşından küçükleri alma içeri, bitti! Televizyonda yayınlarken yaş ibaresi konsun, o kadar...


nerden baslasam nasil anlatsam hmm tamam quot malafrena quot dan 1


Sansür demişken... Malafrena. Ursula K. LeGuin'in gerçekte var olmayan bir coğrafyadaki sansürün insanları susturduğu, iktidarın her türlü muhalefeti engellediği bir dönemin kitabı. Orsinya hayali bir ülke. Orsinya'da sansür var, muhalefet zinhar yasak, özgürlük, devrim aman haaaa....

Bu ortamda özgürlük mücadelesi vermek için ailesini toprağını bırakarak başkente giden bir gencin öyküsü Malafrena.

Şimdi Ursula sultanımızın Mülksüzlerinden ve "Karanlığın sol elin"nden sonra bir fantastik macera arayanlar fena halde şaşıracaklar, baştan söyleyeyim. Bu kendisinin gerçekçi edebiyat dalındaki bir eseri. Aslında bu kitap 1979 yılında yazılmış ama Türkiye'de birkaç ay önce basıldı. Hmm "zamanlama manidar"

Şimdi bugün Tufan Türenç'in çok şirin bir tweet'i vardı. Efendime söyleyeyim, RTE'nin bu süreçte görevi bırakması, aklanamaması halinde siyaseti bırakması gerektiğini söylüyordu. Kıyamam... Kendisi harikalar diyarında yaşıyor kanımca, ama gel gör ki burası Orsinya.

Sunday, March 16, 2014

HAYMANA GEDİK YOLU DOĞA YÜRÜYÜŞÜ



haymana gedik yolu do a yuruyusu 1
Geçtiğimiz Pazar günü için yapmayı düşündüğümüz doğa yürüyüşünü, Haymana’da bulunan “Doktorun Oteli” tesisleri kapsamında yürüyüş ve kaplıca banyosu olarak düşündük ve tanıdık olan tesisten açık büfe kahvaltı+ekmek arası köfte+akşam poğaçalı beş çayı ile ilaveten saati sınırsız kaplıca banyo ve havuz kullanımı paket sözleşmesi ile oldukça uygun bir fiyat aldık.

haymana gedik yolu do a yuruyusu 2
Önce aracı da otel anlaşması kapsamında düşünürken sonradan ayrı olarak tutmanın daha faydalı olacağından hareketle Pazar sabahı sadece tek noktada sabah saat 08.00’de Armada önünde buluşarak Haymana’ya hareket ettik.

haymana gedik yolu do a yuruyusu 3
Bol karlı ve soğuk bir havada yürüyüşün ardından kaplıca çok daha zevkli olsa da ne yazık ki Ankara bu sıralarda çok kurak ve o ölçüde sıcak bir iklime sahip. Bu nedenle yağışlı havada, dayanılmaz bir çamura sahip Haymana dağlarında bu kez oldukça sıcak bir havada hiç çamura bulanmadan bir yürüyüş gerçekleştirdik.

haymana gedik yolu do a yuruyusu 4
Saat 9.30 sıralarında otel tesislerine ulaştıktan sonra fazla beklemeden açık bulunan kahvaltı servisine dahil olduk. Keyifli bir kahvaltının ardından gerekli hazırlıkları yaptıktan sonra, yürüyüşe katılmayacak olanları otelde bırakarak, otelin sahiplerinden doktor hanımın yürüyüş ve kaplıca üzerine kısa bir bilgilendirmesinin ardından 10.30 dolaylarında Gedik yolu üzerine çıkarak yürüyüşümüze başladık.

haymana gedik yolu do a yuruyusu 5(Fotoğraf: BURAK ŞENGÜL)
Öğle arası ve kaplıca öncesi yemek ikramının saat 13.30’dan hemen sonra yapılacak olması nedeniyle bu gün için yürüyüşümüz 3 saat ile sınırlandırmıştık. Ancak bu kez sadece yürüyüş yapacağımızdan sırt çantalarımızı ve yedek malzeme almamamız nedeniyle yürüyüşümüz daha hızlı ve tempolu oldu. Bir süre yoldan tırmandıktan sonra uzak tepelerde görünen küçük bir koruluğa ulaşmak için yoldan çıkarak tepe ve vadilerden oluşan çok sayıda iniş çıkışla güney batıya doğru ilerledik. Ormanı yakaladıktan sonra yönümüzü dönüşte doğuya çevirip otelin doğusunda kalan küçük bir baraj setine ulaşmak amacıyla dönüşe geçtik.

haymana gedik yolu do a yuruyusu 6



haymana gedik yolu do a yuruyusu 7(Fotoğraf: BURAK ŞENGÜL)



haymana gedik yolu do a yuruyusu 8
Set gölü, yaşanan kuraklık nedeniyle oldukça alçalmış vaziyetteydi. İlerdeki günlerde de yeterli yağış olmaması halinde yaza ciddi bir kuraklığın sinyalleri var. Donmuş set gölünün kıyısında tepelerde yükselerek ve hafifçe kuzeye dönerek saat 13.00’ü biraz geçe otele ulaştık. Ancak tam otele ulaştığımızda bir arkadaşımızın cep telefonunu yolda düşürdüğünü öğrenince hemen 3 kişi, ilk başladığımız noktadan geriye tekrar yürüyüşe başladık. Güzel bir tesadüfle otele 1,5 kilometre kadar uzaklıkta telefonu bularak geriye yemeğe döndük.

haymana gedik yolu do a yuruyusu 9



haymana gedik yolu do a yuruyusu 10



haymana gedik yolu do a yuruyusu 11



haymana gedik yolu do a yuruyusu 12
Yemeğin ardından kaplıca keyfimiz başladı. Önce Türk hamamında bir süre kalıp, doktorun belirlediği süreyi aşmadan çıktık. Toplu bir sauna faslından sonra hamamda 2. Turu gerçekleştirip saat 16.00’ya doğru giyinmeye başladık.

Otelin beş çayı ikramı en üst katta gerçekleşiyordu. Ancak bir yürüyüş arkadaşımız için hazırlanan sürpriz yaş günü partisi ile keyifli bir dinlenmenin ardından saat 18.00 civarından Ankara’ya dönüş yolculuğumuz başladı. Bu kez kaplıca etkinliği de içinde olan bu yürüyüşümüz hem dinlendirici ve hem de eğlenceli olarak bizleri verimli bir çalışma haftasına fazlasıyla hazırlamış oldu.


Friday, March 14, 2014

Winnie The Pooh Ve Arkadaslari Pastasi




winnie the pooh ve arkadaslari pastasi 1




tığ işi bayan yelek örnekleri

Merhaba degerli web sitesi ziyaretcilerimiz. Yogun istek üzerine sizlere bugün tığ işi bayan yelek örnekleri makalesini yayinlamaya karar verdik.


tig isi bayan yelek ornekleri 1



tig isi bayan yelek ornekleri 2



tig isi bayan yelek ornekleri 3



tig isi bayan yelek ornekleri 4



tig isi bayan yelek ornekleri 5



tig isi bayan yelek ornekleri 6



tig isi bayan yelek ornekleri 7



tig isi bayan yelek ornekleri 8



tig isi bayan yelek ornekleri 9



tig isi bayan yelek ornekleri 10



tig isi bayan yelek ornekleri 11



tig isi bayan yelek ornekleri 12



tig isi bayan yelek ornekleri 13



tig isi bayan yelek ornekleri 14



tig isi bayan yelek ornekleri 15



tig isi bayan yelek ornekleri 16



tig isi bayan yelek ornekleri 17



tig isi bayan yelek ornekleri 18



tig isi bayan yelek ornekleri 19



tig isi bayan yelek ornekleri 20



tig isi bayan yelek ornekleri 21



tig isi bayan yelek ornekleri 22



tig isi bayan yelek ornekleri 23



tig isi bayan yelek ornekleri 24



tig isi bayan yelek ornekleri 25



tig isi bayan yelek ornekleri 26



tig isi bayan yelek ornekleri 27



tig isi bayan yelek ornekleri 28



tig isi bayan yelek ornekleri 29



tig isi bayan yelek ornekleri 30



tig isi bayan yelek ornekleri 31



tig isi bayan yelek ornekleri 32



tig isi bayan yelek ornekleri 33



tig isi bayan yelek ornekleri 34



tig isi bayan yelek ornekleri 35



tig isi bayan yelek ornekleri 36



tig isi bayan yelek ornekleri 37



tig isi bayan yelek ornekleri 38



tig isi bayan yelek ornekleri 39



tig isi bayan yelek ornekleri 40



tig isi bayan yelek ornekleri 41



tig isi bayan yelek ornekleri 42




Ziyaret edilmesi gereken ilginc siteler : yelek örneği