Friday, March 2, 2012

TAVUKLU BAHAR PİLAVI

MALZEMELER:

-2 su bardağı pirinç

-400 gr. tavuk göğüs kuşbaşı eti

-5 çorba kaşığı sıvı yağ

-1 çorba kaşığı çam fıstığı

-1 çorba kaşığı kuşüzümü

-2 adet soğan

-1 çarliston biber

-1'er çay kaşığı tarçın ve karabiber

-Yarım çay kaşığı yenibahar

-1- 5 çay kaşığı tuz

YAPILIŞI:

1- Pirinç ayıklanıp yıkanır. Ilık tuzlu suda 20 dakika bırakılır.

2- Tencerede sıvı yağ ısıtılır. Fıstıklar pembeleştirilip dışarı alınır.

3- Aynı yağa önce kuşbaşı etler atılıp 5 dakika kadar kavrulur.

4- Küçük doğranmış soğan ve biber ilave edilip etler bıraktığı suyu çekip hafif pembeleşinceye kadar pişirilir. Tuz, karabiber, tarçın, yenibahar katılıp karıştırılır. Sonra etler başka bir kaba alınır.

5- Tenceredeki yağa suyundan süzülmüş pirinç ilave edilir. Birkaç kez karıştırıldıktan sonra 3 su bardağı yağsız et suyu veya tavuk suyu konur; üzerine tavuk etleri sıralanır. Kaşığın tersi ile bastırılıp düzeltilir.

6- Kaynadıktan sonra ateş azaltılarak pirinçler suyunu çekinceye kadar pişirilir.

7- Kavrulmuş çam fıstığı ile, temizlenip yıkanmış kuşüzümü konur. Tencerenin kapağı kapalı olarak 20 dakika kadar buharı ile demlendirilir.

8- Karıştırıldıktan sonra servis yapılır.
Ziyaret etmeniz gereken ilginc bir konu : yazma yemeni oyasi ornekleri igne oyasi

No comments:

Post a Comment