Sunday, December 15, 2013

Harita Mühendisliği Mezunları İş Alanı İş İmkanı İş Durumu












harita muhendisligi mezunlari is alani is imkani is durumu 1

harita mühendisliği işi
Harita Mühendisliği Meslek Bilgisi

Harita Mühendisliği bölümü puan türü MF-4 tür.

Harita Mühendisliği Bölümünü Tercih Edenlerde Olması Gereken Özellikler Nelerdir?

Üstün bir genel yeteneğe sahip, şekil ve uzay ilişkilerini görebilen, çizim yapabilme yeteneği olan, başkalarıyla işbirliği içinde çalışabilen, büroda laboratuvarda ve açık havada çalışabilecek, sabırlı, dikkatli, arazi çalışmalarına uyum sağlayabilecek beden gücü ve sağlığı yerinde olan kişiler olmaları gerekmektedir.

Harita Mühendisliği Bölümünde Okutulan Dersler Nelerdir?

Konum ölçmeleri uygulaması, yükseklik ölçmeleri, kartografya, sayısal analiz, veri tabanı yönetimi, hata kuramı ve parametre kestirimi,kadastro bilgisi, fotogrametrinin temelleri, jeodezik astronomi, koordinat sistemleri, yapısal alet bilgisi, uydu verilerinin değerlendirilmesi ve GPS tekniği gibi dersler görülmektedir.

Harita Mühendisliği Mezunlarının Çalışma Alanları, İmkanları Meslekte İlerleme

Tapu ve kadastro genel müdürlüğü, belediyeler, iller bankası başta olmak üzere bazı kamu kurum ve kuruluşları, harita genel komutanlığı, inşaat şirketleri, harita mühendislik büroları, harita üretim şirketleri, coğrafi bilgi sistemi şirketleri, yazılım şirketleri, gayrimenkul yatırım ortaklıkları, emlakçılık şirketleri, madencilik şirketleri ve üniversitelerde iş imkanlarına sahip olup çalışabilirler. BU YAZIYA YORUM YAPIN...





No comments:

Post a Comment