Saturday, June 30, 2012

İmambayıldı Nasıl Yapılır Tarifi



İmambayıldı Nasıl Yapılır Tarifi Yemek Tarifleri, İmambayıldı Tarifleri, İmambayıldı Çeşitleri, İmambayıldı Yemeği, İmambayıldı Oktay Usta tarifleri, İmambayıldı Malzemesi, İmambayıldı Pişirmek, İmambayıldı Yapmak, İmambayıldı Yemeği Yapmak.



İmambayıldı Tarifi

Malzemeleri



  • 5 adet orta boy patlıcan


  • Tuz


  • 5 orta boy soğan


  • 3 diş sarımsak


  • 3 iri domates


  • 1 bağ maydanoz


  • Yarım çay fincanı zeytinyağı


  • 2 orta boy domates


  • 1,5 çay fincanı su


  • 1 adet dolmalık biber



Yapılışı

Patlıcanları temizleyin, soyun ve ortasından yarın, sonra enlemesine de bir yarık yapın. 

Tuzlayıp, yarım saat sonra yıkayıp bir tabağa çıkarın.

Soğan ve sarımsakları piyaz biçimi doğrayın. 

Üç domatesi ufak ufak kesin. 

Patlıcanları sararıncaya kadar zeytinyağda kızarttıktan sonra pişireceğiniz tencereye dizin, aynı yağda soğan ve sarımsağı kavurun, ardından domatesleri de katıp çevirin. 

15 dakika pişirin. 

Maydanozu katın, daha sonra bu içi patlıcanlara doldurun. 

Suyunu koyun. 

Üzerine 2 domates ve biber dilimleri koyarak yarım saat pişirin, soğutun.

No comments:

Post a Comment