Friday, June 29, 2012

Macır Böreği
















Macır Böreği Malzemeleri


  • 1 su bardağı su

  • 1 su bardağı süt

  •  1 çay bardağı sıvıyağ

  • 2 tatlı kaşığı tuz

  • 2 yemek kaşığı dolusu maya

  • 1 yemek kaşığı şeker

  • Un

  • 1 su bardağı sıvı yağ (açmak için ara katlara sürülür)

  • İç Malzeme

  •  lor ,ekşimik,yağlı peynir karışımı

  • Üzeri için

  • Yumurta sarısı

  • Çörekotu


  •  


  • Hazırlanışı 

  • Cam kasede ılıksuda mayayı eritelim ve malzemeleri karıştırarak kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edelim .(mayalanması için beklenmiyor bu aşamada)

  • Hamuru sekiz eşit parçaya bölelim.(limondan biraz büyük parçalar elde edelim)

  • Sekiz parçaya böldüğümüz hamuru tek tek merdane yardımıyla tepsi ebatında büyütelim.

  • Yuvarlak fırın tepsisini sıyağla yağlayalım.

  • Açtığımız hamurun ilk katını tepsiye alalım.

  • Üzerine elimizle sıvıyağ gezdirip bastırarak hamuru tepsiye yaydıralam.

  • İkinci katınada aynı işemi uygulayıp peynirli iç malzemeden her yerine eşit miktarda yayalım.

  • Bu işlemi hamur bitene kadar uygulayalım 

  • İç malzemeyi ister iki katta bir ekleyin ,istenirse her katınada konulabilir

  • Hamur döşeme işlemi bitince böreğimizi dilimliyelim, ılık ortamda yarım saat tepsi mayası gelene kadar bekleyelim.

  • Mayalanan macır böreğinin üzerine yumurta sarısı ile sıvıyağ karıştırıp sürelim.

  • Çörekotunuda ekleyerek 170 derecede pişmeye bırakalım.

  • Pişen böreğimizi temiz bir örtüye sarıp yarım saat dinlendirelim.

  • Macır böreği servise hazırdır. 

  • Dızmananın değişik versiyonu ama lezzeti daha güzel denemenizi tavsiye ederim.


  • Afiyet Olsun

No comments:

Post a Comment