

Macır Böreği Malzemeleri
- 1 su bardağı su
 - 1 su bardağı süt
 -  1 çay bardağı sıvıyağ
 - 2 tatlı kaşığı tuz
 - 2 yemek kaşığı dolusu maya
 - 1 yemek kaşığı şeker
 - Un
 - 1 su bardağı sıvı yağ (açmak için ara katlara sürülür)
 - İç Malzeme
 -  lor ,ekşimik,yağlı peynir karışımı
 - Üzeri için
 - Yumurta sarısı
 - Çörekotu
 
Hazırlanışı
- Cam kasede ılıksuda mayayı eritelim ve malzemeleri karıştırarak kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edelim .(mayalanması için beklenmiyor bu aşamada)
 - Hamuru sekiz eşit parçaya bölelim.(limondan biraz büyük parçalar elde edelim)
 - Sekiz parçaya böldüğümüz hamuru tek tek merdane yardımıyla tepsi ebatında büyütelim.
 - Yuvarlak fırın tepsisini sıyağla yağlayalım.
 - Açtığımız hamurun ilk katını tepsiye alalım.
 - Üzerine elimizle sıvıyağ gezdirip bastırarak hamuru tepsiye yaydıralam.
 - İkinci katınada aynı işemi uygulayıp peynirli iç malzemeden her yerine eşit miktarda yayalım.
 - Bu işlemi hamur bitene kadar uygulayalım 
 - İç malzemeyi ister iki katta bir ekleyin ,istenirse her katınada konulabilir
 - Hamur döşeme işlemi bitince böreğimizi dilimliyelim, ılık ortamda yarım saat tepsi mayası gelene kadar bekleyelim.
 - Mayalanan macır böreğinin üzerine yumurta sarısı ile sıvıyağ karıştırıp sürelim.
 - Çörekotunuda ekleyerek 170 derecede pişmeye bırakalım.
 - Pişen böreğimizi temiz bir örtüye sarıp yarım saat dinlendirelim.
 - Macır böreği servise hazırdır. 
 - Dızmananın değişik versiyonu ama lezzeti daha güzel denemenizi tavsiye ederim.
 
Afiyet Olsun
No comments:
Post a Comment