Macır Böreği Malzemeleri
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı dolusu maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- Un
- 1 su bardağı sıvı yağ (açmak için ara katlara sürülür)
- İç Malzeme
- lor ,ekşimik,yağlı peynir karışımı
- Üzeri için
- Yumurta sarısı
- Çörekotu
Hazırlanışı
- Cam kasede ılıksuda mayayı eritelim ve malzemeleri karıştırarak kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edelim .(mayalanması için beklenmiyor bu aşamada)
- Hamuru sekiz eşit parçaya bölelim.(limondan biraz büyük parçalar elde edelim)
- Sekiz parçaya böldüğümüz hamuru tek tek merdane yardımıyla tepsi ebatında büyütelim.
- Yuvarlak fırın tepsisini sıyağla yağlayalım.
- Açtığımız hamurun ilk katını tepsiye alalım.
- Üzerine elimizle sıvıyağ gezdirip bastırarak hamuru tepsiye yaydıralam.
- İkinci katınada aynı işemi uygulayıp peynirli iç malzemeden her yerine eşit miktarda yayalım.
- Bu işlemi hamur bitene kadar uygulayalım
- İç malzemeyi ister iki katta bir ekleyin ,istenirse her katınada konulabilir
- Hamur döşeme işlemi bitince böreğimizi dilimliyelim, ılık ortamda yarım saat tepsi mayası gelene kadar bekleyelim.
- Mayalanan macır böreğinin üzerine yumurta sarısı ile sıvıyağ karıştırıp sürelim.
- Çörekotunuda ekleyerek 170 derecede pişmeye bırakalım.
- Pişen böreğimizi temiz bir örtüye sarıp yarım saat dinlendirelim.
- Macır böreği servise hazırdır.
- Dızmananın değişik versiyonu ama lezzeti daha güzel denemenizi tavsiye ederim.
Afiyet Olsun
No comments:
Post a Comment