Kabak Dolması Tarifi
1 kg kabak
250 gr kıyma
1 çay bardağı köftelik bulgur
1 adet kuru soğan
Reyhan(ben nane kullandım)
Tuz, karabiber
Yarım su bardağı su
Sos için;
2-3 diş sarımsak
1 kâse yoğurt
2-3 kaşık tereyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası veya pul biber
-yıkadığınız kabakları iki parmak genişliğinde kesin, oyacak ile içlerini oyun
-Geniş bir kapta kıymayı, köftelik bulgur, soğan(rendele), reyhan, karabiber, tuz ve yarım su bardağı su ile özleşene kadar yoğurun.(suyu azar azar ilave edin)
-Hazırladığınız içi kabaklara doldurup, tencereye sıralayın. Tuzunu ve kabakların hizasına kadar suyunu koyup, pişirin.(15-20 dakika).
-servis yaparken kabakların üzerine sarımsaklı yoğurt döküp,biberli sıcak tereyağı gezdirin.
Not: kabakları alırken kabakların çok kalın olmamasına dikkat edin.
No comments:
Post a Comment