Thursday, August 23, 2012

Salamlı Kanepe Tarifi

Minik kanepeler çay davetlerinde olsun, yemek sofralarında olsun her zaman göz doldurucu ve beğenilen bir lezzet olmuştur. Aslında sadece kanepeler değil, tüm küçük atıştırmalık lezzetler her zaman beğenilir. Çünkü açlığımızı biraz olsun yatıştıran, yemekleri beklerken nefsimizi biraz olsun körelten yiyeceklerdendirler.


Tereyağını oda sıcaklığında yumuşaması için bekletelim. Daha sonra içerisine hardal ilave edip iyice karıştıralım. Macun gibi bir kıvama gelecektir. Ekmeklerin kenarlarını, yani sert kısımlarını ince bir şekilde keserek çıkartalım, daha sonra ekmek dilimini 4 eşit parçaya bölelim. Hazırlamış olduğumuz karışımı üzerine sürelim. Ardından karışımın üzerine salam dilimi koyalım ve onların üzerine de dilimlenmiş kornişon turşu koyup servise sunalım. Afiyet olsun.

No comments:

Post a Comment