MALZEMELER
2 bardak mısır unu
1 bardak beyaz un
1 paket kabartma tozu
125 g tereyağ (oda sıcaklığında ya da eritilmiş ama sıcak olmayacak)
150 g peynir (rendelenmiş)
1 demet dereotu (ince doğranmış)
2 yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt veya 1 çay bardağı süt
1 çay kaşığı tuz (peynir tuzlu ise tuz miktarını azaltmanız önerilir)
Tüm malzemeleri derin bir kapta karıştırınız.
Karışımı kaşıkla küçük kek kalıplarına eşit olarak dağıtınız. İsterseniz keklerinizi fırına vermeden üzerlerine rendelenmiş parmesan ya da kaşar serpebilirsiniz. 175 derecede fırında 25-30 dakika pişiriniz.
Afiyet olsun.
Bu yazi hakkinda daha cok bilgi bulabileceginiz faydali bir web sayfasi : mısır unlu tuzlu kek tarifleri
No comments:
Post a Comment