Hamuru için kullandığınız bir kurabiye hamurunu kullanabilirsiniz.
Ben "ıslak kurabiye" tarifi için kullandığım hamuru kullanıyorum.
Ortası için orjinal tarifte kakaolu fındık ezmesi kullanılıyor ama hamuru kakaolu olduğu için ben kakaosuz fındık ezmesi kullanıyorum.
Elinizde inci şekerleme varsa tam ortasına yerleştirerek görünümünü tamamlayabilirsiniz.
Bu kurabiyeleri bir çay masası için hazırlamıştım, bir sonra ki bölümde çay masasına ait resimleri yayınlayacağım.
"Afiyetle Kalın"
Malzemeler;
1 Paket (250 gram) tereyağ veya margarin,
2 adet yumurta,
2 yemek kaşığı kakao,
Yarım su bardağı sıvı yağ,
Yarım su bardağı toz şeker,
1 Paket kabartma tozu,
1 Paket vanilya,
Aldığı kadar un, (yaklaşık 4,5-5 su bardağı)
1 büyük çay bardağı toz şeker,
Üzerine;
Oda ısısında ki yumuşak margarini, yumurtaları, sıvı yağı, şekeri ve kakaoyu karıştırın.
Un, kabatma tozu ve vanilyayı da eleyerek ekleyin.
Hepsini yoğurarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
Bir yemek tabağının içine toz şeker doldurun.
Hazırladığınız kurabiyeleri toz şekerin içinde yuvarlayın.
Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
Kurabiyelerin tam ortasına parmağınızla bastırıp, çukurlaştırın.
Orta hararette ki (170 derece) fırında pişirin.
Fırından çıktıktan sonra tepsinin içinde soğumasını bekleyin.
Fındık ezmesini krem şanti sıkma torbası veyz şırıngasına doldurun.
Kurabiyelerin ortasında ki çukur bölgeye fındık ezmesi sıkın.
Elinizde varsa inci şekerlerden yerleştirin.
"Afiyet Olsun"
No comments:
Post a Comment