Dünya Kadınlar Günümüz Kutlu Olsun!!!
Tüm dünya kadınları kadın olmanın ayrıcalığını yaşamalı...Kadın bir gül,kadın bir çiçek,hassas ,narin ve kırılgan...Erkeklerin bu olguya dikkat ederek sadece bu günde değil hergün farkında olmalarını diliyorum...
Tüm dünya kadınlarının ülkemiz kadınlarının gününü kutluyorum...Veeee bugünkü tarifimize geçiyorum...
Gebnellikle kış kabağından yaptığımız ve yöresel bir lezzet olan dolmamızdan bahsetmek istiyorum...Kış kabağı ile bal kabağını ayırt edemeyen ben bu sefer kış kabağı diyerek dolma yaptım...Kabak bal kabağı olunca tadı hafif tatlımsı oldu ama sarmısaklı yoğurt ile inanın enfes bir lezzet çıktı ortaya...Denemek isteyenlşer durmasınlar derim...
----------------
Bal Kabağı (Soyulmuş,dilimlenmiş ve ufak parçalara ayrılmış olarak)
250 gr.kıyma
1 baş kuru soğan
1 avuç pirinç
1,5 çay bardağı ince bulgur
Doğranmış maydanoz,dereotu
2 yemek kaş.salça
2-3 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı:
-----------
Kabak dikdörtgen şeklinde ufak parçalara ayrılır.
Ayrılan parçaların arası biraz kesilir tam olarak ikiye bölünmez ki dolma içinden yapığınız köfteler arasında durabilsin.
Dolmanın içi hazırlanır,iyice yoğrulur.Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak elde şekil verilir ve arası açılan kabağın içine doldurulur....
Tencerenin dibinde tereyağı bir miktarda sıvı yağ ilavesiyle salça kavrulur.
Dolmalar tencereye dizilir ve üzerine su eklenerek hurma gibi pişinceye kadar beklenir....
Mis gibi pişen dolmalarn üzerine servisten önce sarmısaklı yoğurt dökülür ve afiyetle yenir....
Kabağın dilimlenmiş şekli...
Ve tencerede pişmeye hazır hali...
Yapacak olanlara kolay gelsin...
Sağlık ve Afiyetle...
No comments:
Post a Comment