Thursday, April 17, 2014

LEVREK IZGARA




 Aslında başlığı "Balık Nasıl Marine Edilir" diye yazmalıydım zira "levrek ızgaradan"  ziyade vurgulamak istediğim balığın marine edilmesi.Özellikle büyük balıkların marine edilmesi lezzetini katlıyor bu bir gerçek:)üstelik çok da sağlıklı bir öğün oluyor balığın yanında bol yeşillikler ve salata ile.ölçü vermeye çok da gerek yok diye düşünüyorum fakat  Bir balık için 2-3 yemek

 kaşığı sıvıyağ karabiber,pul biber çok az kekik ve tuzu  kendi damak zevkinize göre ayarladığınız zaman size sadece  tüm malzemeyi karıtırıp eliniz ile balığın içini dışını ovalamak kalıyor.Vaktiniz varsa eğer, 1-2 saat de bekletirseniz  lezzetini katlayacaktır,sonra doğru hazır olan ızgarada balığın her iki yüzünü pişirmeye.


Afiyet Olsun...














No comments:

Post a Comment