Aslında başlığı "Balık Nasıl Marine Edilir" diye yazmalıydım zira "levrek ızgaradan" ziyade vurgulamak istediğim balığın marine edilmesi.Özellikle büyük balıkların marine edilmesi lezzetini katlıyor bu bir gerçek:)üstelik çok da sağlıklı bir öğün oluyor balığın yanında bol yeşillikler ve salata ile.ölçü vermeye çok da gerek yok diye düşünüyorum fakat Bir balık için 2-3 yemek
kaşığı sıvıyağ karabiber,pul biber çok az kekik ve tuzu kendi damak zevkinize göre ayarladığınız zaman size sadece tüm malzemeyi karıtırıp eliniz ile balığın içini dışını ovalamak kalıyor.Vaktiniz varsa eğer, 1-2 saat de bekletirseniz lezzetini katlayacaktır,sonra doğru hazır olan ızgarada balığın her iki yüzünü pişirmeye.
Afiyet Olsun...
No comments:
Post a Comment