Aslında başlığı "Balık Nasıl Marine Edilir" diye yazmalıydım zira "levrek ızgaradan"  ziyade vurgulamak istediğim balığın marine edilmesi.Özellikle büyük balıkların marine edilmesi lezzetini katlıyor bu bir gerçek:)üstelik çok da sağlıklı bir öğün oluyor balığın yanında bol yeşillikler ve salata ile.ölçü vermeye çok da gerek yok diye düşünüyorum fakat  Bir balık için 2-3 yemek
   kaşığı sıvıyağ karabiber,pul biber çok az kekik ve tuzu  kendi damak zevkinize göre ayarladığınız zaman size sadece  tüm malzemeyi karıtırıp eliniz ile balığın içini dışını ovalamak kalıyor.Vaktiniz varsa eğer, 1-2 saat de bekletirseniz  lezzetini katlayacaktır,sonra doğru hazır olan ızgarada balığın her iki yüzünü pişirmeye.  
    Afiyet Olsun...
  
         
 
No comments:
Post a Comment