Sunday, March 31, 2013

ekşili sulu köfte ve milföylü tavuk

Merhaba sevgili web sitesi ziyaretcilerimiz. Yogun talep aldigimiz icin sizlere bugün ekşili sulu köfte ve milföylü tavuk yazisini paylasmaya karar verdik.





  • Home

  • Tarifal2

  • Tarifal3

  • Tarifal4

  • Tarifal5

  • Tarifal6

  • Bedava Tur

  • Tarifal8

  • Tarifal9

  • Tarifal10





Tarif Al








Translate

eksili sulu kofte ve milfoylu tavuk 1






Bu Blogda Ara



Yükleniyor...
eksili sulu kofte ve milfoylu tavuk 1







Meta




  • Anasayfa

  • Balık Yemekleri

  • Diyet Tarifleri

  • Dolma Tarifleri

  • Dondurma Tarifleri

  • Et Yemekleri

  • Hamur İşleri

  • Havadan Sudan

  • İçecek Tarifleri

  • Kebap Tarifleri

  • Köfte Tarifleri

  • Makarna Tarifleri

  • Meze Tarifleri

  • Osmanlı Yemekleri

  • Pasta Tarifleri

  • Pilav Tarifleri

  • Pizza Tarifleri

  • Reçel Tarifleri

  • Salata Tarifleri

  • Sebze Yemekleri

  • Sitemizden Haberler

  • Sos Tarifleri

  • Tatlı Tarifleri

  • Tavuk Yemekleri

  • Turşu Tarifleri

  • Videolu Tarifler

  • Yahni Tarifleri

  • Yumurta Yemekleri

  • Yöresel Tarifler

  • Zeytinyağlı Yemekler

  • Çorba Tarifleri

  • Çoçuklar İçin

eksili sulu kofte ve milfoylu tavuk 1










EKŞİLİ SULU KÖFTE VE MİLFÖYLÜ TAVUK..

Author: LUGAS // Category: kofte


eksili sulu kofte ve milfoylu tavuk 4

Haftasonu iftara misafirlerim vardı, ve bu haftasonuda var .Ramazanı bu yüzden çok seviyorum , görüşemediğimiz akrabalarımız ve komşularımızla, ramazan dolayısıyla biraraya geliyoruz.


Mönümde; domatesli tel şehriye çorbası ,suluköfte ,zeytinyağlı taze fasülye,yoğurtlu közlemiş


kırmızı biber,salata,turşu, pilav, milföylü tavuk ve hanım sünger tatlısı ,vardı.bende sizlere sulu köfte ve milföylü tavuk tariflerini vermek istiyorum .Soframı malesef


resimleyemedim ,misafirlerin yanında bu gerçekten çok zor, gerçi babamı bile bu işe alıştırdıysam bunun herkese normal gelmesi gerekir ya, hadi neyse:) bide kalabalıkta insan telaş içinde oluyor, bundan dolayıda unutuluyor..Sizden ricam burada sofra resmi varmış gibi gözlerinizi kapayıp hayal kurun:)<..İnanın benim hazırladığım sofradan, daha güzellerini hayal edeceksiniz. Bi itiraf daha, yemekler ertesi gün resimlendi, biraz soğuklar..Bence siz üzerinde dumanları tütüyormuş gibi düşünün..Sıcak yemenin tadı herzaman apayrıdır çünkü:)hehe

Geçiyorum sulu köftenin tarifine;


MALZEMELER


300 gr kıyma


1 tane soğan


2 diş sarmısak


biraz bayat ekmek içi yada galete unu


tuz karabiber


maydonoz


ve kısırlık bulgur


biraz un


2 , 3 tane patates,


1 tane havuç


TERBİYESİ


2 Yumurta sarısı


1 limon suyu


YAPILIŞI


Öncelikle köftelik malzeme yoğurup,fındık kadar büyüklüğünde küçük köftecikler yapılır.Bolca unlanmış tepsiye konulur..İçi kaynamış su dolu tencerede köfteler şişene kadar pişirilir.Patates ve havuç küçük küpler halinde doğranır ve tencereye atılır..Sulu köfte malzemeleriyle birlikte pişmişse kontrol edilir ve kısık ateşe alınır..Terbiye malzemeleri bir kapta çırpılır, ve tencerimizden bir kepçe su alınıp, terbiyeyle karıştırılır ve yavaş yavaş kaynayan sulu köfteye ilave edilir...Bir taşım daha kaynadıktan sonra , altı kapanır ve sulu köftemiz afiyetle yemek için servise hazırlanır....


Şimdi ise MİLFÖY LÜ BAGET butumuza geçelim.


Bu pratik yemeğimiz görüntü itibariyle herkesin beğenisi kazanıyor. İkisi bi arada gibi:)Hem börek hem tavuk eti..Seneler önce bir tv programına konuk olan İclal Aydın, tarifni vermişti..


Bende sayesinde, misafirlerime sık ,sık yapar oldum...


eksili sulu kofte ve milfoylu tavuk 5


MALZEMELER


Kişi sayısına göre baget but


kişi sayısının yarısı kadar milföy.


tavuğa sürmek için istediğiniz bir sos(ben körili tavuk baharatı kullandım.aslında soya sosu kullanılıyor..


butun kemiklerini sarmak için folyo


YAPILIŞI


Tavukları tuzlu suda haşlıyoruz..Fazla dağılmadan kapayıp soğumasını bekliyoruz..Sonra istediğimiz bir sos yada baharatı sürüyoruz.Milföyümüzü üçken olarak ortadan ikiye kesiyoruz..


Bir parçasının içine butumuzu koyup kapatıyoruz..Bir fazla milföyüde şeritler halinde kesip milföy sarılmış tavuğun üzerine sarıyoruz.Tavukların uclarını folyoluyoruz.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye, bütün butlara aynı işlemi uyguladıktan sonra diziyoruz..Fırında 15 ,20 dk pişiriyoruz.Pilavın yanında sıcak sıcak servis yapıyoruz.:)deneyip beğeniceğinizi umuyorum..


Farklı ramazan tadlarıyla buluşmak ümidiyle..İpucu veriyorum.. Sırada tatlı var:))



Özlem......







Kesinlikle onerdigimiz diger siteler : milföylü tavuklu börek

No comments:

Post a Comment