Sunday, March 31, 2013

tarsus çöreği

Merhabalar degerli web sitesi ziyaretcilerimiz. Bugunku konumuz tarsus çöreği.


 


Dereotlu poğaça ve kurabiyelere bayılıyorum. Dereotu ilk zamanlarda evime giremezdi, sevmezdim çünkü. Ama zamanla salatalarımın ve poğaçaların vazgeçilmezi oldu. Sizlere şiddetle tavsiye ettiğim bir poğaça bu, mahlep kokusu ve dereotu kokusu karışınca süper bir lezzet çıkıyor ortaya.


 


 


 


 


 


tarsus coregi 1


 


 


 


MALZEMELER


 


1 Yumurta (akı içine sarısı üzerine)


3 yemek kaşığı yoğurt


1 tatlı kaşığı şeker


1 tatlı kaşığı tuz


1 paket kabartma tozu


150 gr margarin


1 çay bardağı sıvıyağ


1 yemek kaşığı mahlep


1 avuç dereotu


Aldığı kadar un( yaklaşık 6 su bardağı)


 


 


HAZIRLANIŞI


 


Sıvıyağ,eritilmiş margarin,yoğurt, yumurta akını , tuz,şeker mahlep ve dereotunu bir kaba alıp karıştıralım,unu ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ekleyelim, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğuralım. Yoğurduğumuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim. Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında yaklaşık 20 dk pişirelim. Üzerine susam ve çörek otu serpebiliriz.


 


 


AFİYET OLSUN


 


 


 


 


 




Bu makale hakkinda daha detayli yazi inceleyebileceginiz onerecegimiz bir web sitesi : kolay pasta tarifleri portakal ağacı

No comments:

Post a Comment