Wednesday, July 31, 2013

torpil külah pasta resimli

Selam degerli site ziyaretcilerimiz. Bugunku makalemiz torpil külah pasta resimli.






torpil kulah pasta resimli 1



İzmir'de hangi pastaneye gitseniz tezgahın üzerinde karşılaşabileceğiniz bir pasta, torpil ya da diğer adıyla külah pasta. Biraz zahmetli olmasına rağmen dışı çıtır milföy, içi yumuşak krema ile nefis bir lezzet...


Külahları hazırlamak için kalıpları buradan   temin ettim  . Eğer kalıbınız yoksa dondurma külahlarının üzerine yağlı kağıt sararakta yapabilirsiniz. İçine koyacağınız krema ne çok sulu ne de çok yoğun kıvamlı bir muhallebi olmalı. Bu tarifteki muhallebiyi kullanarak milföylü pasta da yapabilirsiniz...





torpil kulah pasta resimli 2


Gereken Malzemeler:



6-7 adet kare milföy

 

Kreması için :

2 su bardağı süt

4 yemek kaşığı un (tepeleme)

4 yemek kaşığı toz şeker

1 paket vanilyalı creme ole

1,5 su bardağı soğuk süt

 

Üzerine:

Pudra şekeri

File antep fıstık




torpil kulah pasta resimli 3


Hazırlanışı :


 


Milföy hamurlarını derin dondurucudan çıkarıp  yumuşaması için bekletin.


Bu arada kalıpların üzerini yağlı kağıt ile kaplayın. Kalıpların uç kısımlarında yağlı kağıdı biraz fazla bırakın ( bu kısımlar piştikten sonra milföy külahların kalıptan kolay çıkması için kullanılacak ).


Yumuşayan hamurları merdane ile uzunlamasına çok ince olmayacak şekilde açın.


Hamurları 1,5 cm genişliğinde kesin.


Şeritler halinde kestiğiniz hamuru yağlı kağıt kaplanmış kalıpların küçük çaplı ucundan başlayarak helezon şeklinde sarın.


İlk sarımdan sonra ikinci sarımda milföy hamuru diğerinin yaklaşık yarım santimetre üzerine gelmeli. Bu şekilde sardığınızda piştikten sonra külahlar açılmıyor ve kremada içinden çıkmıyor (Alttaki resim kolajına bakınız).


Şeritler bittikçe diğer şeridi bir öncekinin bitiş kısmına iyice bastırarak sarmaya devam edin. Kalıbın uç kısmına kadar hamuru sarın.


Bütün külahlar bitinceye kadar bu işleme devam edin.



torpil kulah pasta resimli 4


 


Fırını 175 dereceye getirin. İlk 5 dakika milföy kulahlarının her tarafının eşit kabarması için fırın tepsisine dik olarak yerleştirin, uç kısımları hafif pembeleşip kabarmaya başlayınca tepsi de yatay konuma getirin.


Milföy külahlar pişince soğuması için bekletin. Soğuyan hamurların içindeki yağlı kağıda sarılı kalıpları kağıdı ucundan hızlıca çekerek çıkarın.


Külahların içine konulacak krema için 2 su bardağı sütü, un  ve şeker ilavesi ile muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.


Soğuması için bir kenara alın.Üzerinin kabuk bağlamaması için ara ara karıştırın.


1 paket vanilyalı creme oleyi 1,5 su bardağı soğuk süt ile çırpın. Yoğun kıvamlı kremayı soğuyan muhallebiye karıştırın ve mikserle çırpın.


Muhallebiyi sıkma aparatı ile yada bir çay kaşığı yardımı ile milföy külahların içine en uç kısma gelinceye kadar doldurun.


Uç kısımlarını file antep fıstığına batırın. Üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.


 


 





 


 




Bunu E-postayla Gönder BlogThis! Twitter'da Paylaş Facebook'ta Paylaş



Bu makale hakkinda daha detayli yazi bulabileceginiz onerdigimiz bir kaynak : külah pasta

No comments:

Post a Comment