renkli biberler,kornişon turşu
biberleri doğrayıp yağda biraz çevirin,diğer malzemeleri
ekleyip ağız tadınıza uygun yağını ve baharatlarını
ilave edip,soya sosunu,nar ekşisini ve limonu ekleyip
servise hazır edin..Üzerlerine yağda çevirdiğiniz yerfıstıklarını
serpmeyi unutmayın lütfen.Afiyetler olsun..
1,5 kase haşlanmış nohut küp küp doğranmış taze kaşar(miktarı isteğe bağlı)
Malzemeler
1 pekat yaş maya
yarım çay bardağı ılık su
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta akı ve sarısı
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
alabildiği kadar un
3 yemek kaşığı erimiş tereyağı
İçi
peynirli veya kıymalı yapabilirsiniz sizlere kalmış.
Yapılışı
Ilık su ile mayayı eritip arkasından yumurta sarısı ve tereyağı hariç tüm malzemeleri karıştırıp
hamuru hazırlayıp bir tarafta iyice kabarmasını bekleyin.Kabarmış olan hamurunuzu 5 parçaya ayırıp tabak büyüklüğünde açıp aralarına erimiş tereyağı sürüp 5 parçayı üst üste koyun.Daha sonra bu hamurları tek parça olarak açabildiğiniz kadar açıp tekrar tereyağı sürüp resimdeki gibi parçalara ayırın.Her parçaya peyniri eşit olarak paylaştırıp sigara böreği gibi sarıp yağlı kağıda dizin.Daha sonrada üzerlerine yumurta sarısını sürüp 175 c de pişirin.Çok hafif ve yumuşak bir poğaça oluyor,pazar kahvaltılarının vazgeçilmezi bence..Hepinize iyi pazarlar ve mutlu,neşeli kahvaltılar..Afiyetler olsun.))
Kesinlikle hosunuza gidecek ilginc yazilar : katmerli iğne oyaları nasıl olur
No comments:
Post a Comment