Thursday, August 1, 2013

kat merli poğaça

Merhaba sevgili web sitesi ziyaretcilerimiz. Bugunku makalemiz kat merli poğaça.

kat merli pogaca 1

kat merli pogaca 2



kat merli pogaca 3 renkli biberler,kornişon turşu

biberleri doğrayıp yağda biraz çevirin,diğer malzemeleri

ekleyip ağız tadınıza uygun yağını ve baharatlarını

ilave edip,soya sosunu,nar ekşisini ve limonu ekleyip

servise hazır edin..Üzerlerine yağda çevirdiğiniz yerfıstıklarını

serpmeyi unutmayın lütfen.Afiyetler olsun..

kat merli pogaca 4 1,5 kase haşlanmış nohut küp küp doğranmış taze kaşar(miktarı isteğe bağlı)

kat merli pogaca 5

kat merli pogaca 6

kat merli pogaca 7

kat merli pogaca 8

kat merli pogaca 9

kat merli pogaca 10

kat merli pogaca 11

kat merli pogaca 12

Malzemeler

1 pekat yaş maya

yarım çay bardağı ılık su

1 su bardağı süt

1 çay bardağı sıvı yağ

1 yumurta akı ve sarısı

1 tatlı kaşığı tuz

2 tatlı kaşığı şeker

alabildiği kadar un

3 yemek kaşığı erimiş tereyağı

İçi

peynirli veya kıymalı yapabilirsiniz sizlere kalmış.


Yapılışı



Ilık su ile mayayı eritip arkasından yumurta sarısı ve tereyağı hariç tüm malzemeleri karıştırıp



hamuru hazırlayıp bir tarafta iyice kabarmasını bekleyin.Kabarmış olan hamurunuzu 5 parçaya ayırıp tabak büyüklüğünde açıp aralarına erimiş tereyağı sürüp 5 parçayı üst üste koyun.Daha sonra bu hamurları tek parça olarak açabildiğiniz kadar açıp tekrar tereyağı sürüp resimdeki gibi parçalara ayırın.Her parçaya peyniri eşit olarak paylaştırıp sigara böreği gibi sarıp yağlı kağıda dizin.Daha sonrada üzerlerine yumurta sarısını sürüp 175 c de pişirin.Çok hafif ve yumuşak bir poğaça oluyor,pazar kahvaltılarının vazgeçilmezi bence..Hepinize iyi pazarlar ve mutlu,neşeli kahvaltılar..Afiyetler olsun.))




Kesinlikle hosunuza gidecek ilginc yazilar : katmerli iğne oyaları nasıl olur

No comments:

Post a Comment