malzemeler:
köfte malzemeleri:
- 750g kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 2 yumurta
- 2 dilim bayat ekmek içi
- tuz, karabiber
püre malzemeleri:
- 5-6 patates
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yumurta
- yarım su bardağı süt
- tuz
salçalı su için:
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı su
yapılışı: Püre için patatesleri soyup, haşlayın. Çatalla iyice ezip püre haline getirin. Tencerede tereyağını eritin. Patatesleri ekleyin. Yumurtayı ilave edip karıştırın. Sütü karıştıra karıştıra ekleyin. En son tuzunu koyup püre yapın. Köfte malzemelerini karıştırın. Harçtan cevizden büyük parçalar koparıp ortası çukur köfteler yapın. Köfteleri yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerine 2 yemek kaşığı sıvıyağ gezdirin. 200C fırında 15-20 dakika pişirin. (çok pişirirseniz kuru olur) Fırından çıkarıp çukurlara 2 tatlı kaşığı püre yerleştirin. 1 yemek kaşığı salçayı suda ezip köftelerin üzerine gezdirin. Tekrar fırına koyup pembeleşene kadar pişirin.
afiyet olsun...
No comments:
Post a Comment