Ayva tatlısı tarifi
Malzemesi:
-4 adet ayva
- Yeterince toz şeker
-6-7 adet karanfil
-1 adet limonun suyu
Üzerini süslemek için:
Kaymak.
Yapılışı:
Altı porsiyon ayva tatlısı yapmak için, 3 adet büyük düzgün ayvaya, bu ayvaların içini doldurmak için ise 1 adet ayvaya ihtiyacımız vardır. İlk önce ayvanın 1 tanesini kabuklarını soyup rendeleyin. Rendelediğiniz ayva kaç gram geliyorsa o kadar toz şeker ve 1/2 çay bardağı su ile orta ısılı ateşte, ayvalar marmelat kıvamına gelinceye kadar pişirelim.
Limon suyunu ilave edip 1-2 dakika daha kaynatıp, ocaktan indirelim. Ayvalar pişerken 3 tek karanfil ilave ederek, marmeladı biraz daha lezzetlendirebilirsiniz. Kalan 3 ayvayı da uzunlamasına ikiye bölüp, dış kabuklarını soyup, çekirdek hanelerini ayıklayın. Ayvaların dış yuvarlak kısımlarını, tepside düz durmaları için, bıçakla düzleyin. Soyup hazırladığımız 3 adet ayna kaç gram geliyorsa o kadar toz şeker, 3-4 diş karanfil, ayıkladığımız ayvanın çekirdekleri ve ayvaların yarısına kadar gelecek sıcak su ilavesi ile ayvalar yumuşayıncaya kadar pişirelim. Ayvalar pişince, kenarlı bir tepsiye dizip çukur kısımlarını hazırladığımız marmelada dolduralım. Tencerede kalan şurubu da tepsinin dibine döküp, önceden ısıttığımız fırında ayvalar renk alıncaya kadar pişirelim. İyice soğuduktan sonra kaymak ilavesiyle servis yapalım.
No comments:
Post a Comment