Monday, July 2, 2012

Etli Kabak Dolması yemeği tarifi












 35 dk.    6 kişilik  






Malzemeler


1 Kg dolmalık kabak

2 Çorba kaşığı dolmalık pirinç

300 Gr orta yağlı kıyma

2 Adet büyük boy domates

2 Adet soğan

1 Çorba kaşığı margarin

Yarım demet maydanoz

Yarım demet dereotu

Yeteri kadar tuz 






Hazırlanışı

  • Kabakların üzeri kazınarak temizlendikten ve sert olan sap kısımları kesilip atıldıktan sonra yıkanır.

  • Özel oyacak veya bıçak yardımıyla içleri oyulur,kabakları yarmamaya dikkat edilmelidir.

  • İç harcı için kıymaya,ayıklanıp yıkanmış pirinç,kabuğu soyulup çekirdekleri çıkartıldıktan sonra küçük küçük doğranmış domatesler,rendelenmiş soğan,ince ince doğranmış maydanoz ve dereotunun yarısı katılır.

  • Yeteri kadar tuz serpilerek harç iyice karıştırılır,fazla sıkı olmayacak biçimde kabaklara doldurulur.

  • Dolmaların ağzı birer kabak veya domates parçasıyla kapatılarak düzenli bir biçimde tencereye dizilir.

  • Üstünü örtecek kadar su koyup margarin de ilave edildikten sonra orta ateşte pişirilir.

  • Kabaklar yumuşayıp içlerindeki pirinç pişince ateşten indirilir,dolmalar servis tabağına yerleştirilir.

  • Kalan dereotu dolmaların üzerine serpiştirildikten sonra tencerede kalan suyu da gezdirerek dökülür ve sıcak sıcak servis yapılır.




Etli Kabak Dolması yemeği tarifi

No comments:

Post a Comment