Monday, July 16, 2012

Kuymak, Mıhlama Tarifi




































Kuymak, Mıhlama Tarifi

MALZEMELER

1 su bardağı mısır unu

100 gr. tereyağı

150 gr.  dil peyniri yada tel peynir

1 su bardağı sıcak su

tuz

YAPILIŞI

Tereyağı tencerede eritildikten sonra üzerine mısır unu ilave edilir ve kısık ateşte kavrulur. Un pembeleşmeye başladığında kaynamış sıcak su ilave edilerek su ile bir miktar pişmesi sağlanır. Katılaşmaya başlayınca peynir de ilave edilir ve 5-6 dakika tahta kaşıkla karıştırılarak malzemelerin iyice karışması sağlanır. Peynir tuzlu ise tuz ilave edilmez.( Servis yaparken üzerine az karabiber ekebilirsiniz)Sonra sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

No comments:

Post a Comment