Tuesday, November 19, 2013

iğne oyası açıklamalı piramit örneği

Merhabalar sevgili web sitesi takipçilerimiz. Bugunku yayinimiz iğne oyası açıklamalı piramit örneği.



Hiç başka insanların korkunç olaylar karşısında nasıl buz gibi olduğunu sanki sıradan bir olayla karşı karşıya kalmış gibi davrandığını gördüğünüzde dehşete kapıldınız mı?

Hastanenin acil girişine hızla bir hasta getirildiğinizde içinizde fırtınalar koparken, yüreğiniz ağzınızda nefes alırken sedye ile hastanızı almaya gelen hasta bakıcının ağır hareketlerle ağzındaki sigaradan bir nefes daha çekip söndürdükten sonra sanki sıradan bir olaymış gibi hastanızı sedyeye alırken ki tavırları nedeni ile hiç kavga ettiğiniz oldu mu?

igne oyasi aciklamali piramit ornegi 1Hastane içinde hastanız için uykusuzluk içindeyken doktorların kahkahalarına şahit oldunuz mu?

Ya da iş ortamında bir arkadaşınız yaralandığında amirlerinizin ilk düşündüğü bu işi şimdi kim yapacak sözü ile irkildiğiniz???

Akla ilk gelen bu insanların ne kadar taş kalpli olduğu yada uzaylı olduğu olsa da aslında olay tamamen bakış açısından kaynaklanmaktadır.

İnsanlar olay ve ya durumlara üç farklı açıdan bakarlar.

igne oyasi aciklamali piramit ornegi 2

Bunlardan ilki kendi bakış açımız.

Kişi olayları kendi gözü ile değerlendirir ve tamamen öz benlik ile, duygu ve fikirleri ile hareket eder.

ikincisi ise karşısındakinin bakış açısı.

hepimizin empati diye nitelendirdiği bu durumda ise kişi kendi duygu, fikir ve düşüncelerinden sıyrılarak karşısındaki insanın duyguları, düşünceleri ve fikirlerini giyer onun gözü ile olaylara bakar.

üçüncü bakış açısı ise tarafsız gözle bakmak

bu durumda insan kendini olayların tamamen dışına iter ve olabildiğince tarafsız, objektif içinde duygusallık barındırmayan bir bakış açısı ile durumu değerlendirir.

igne oyasi aciklamali piramit ornegi 3her bir bakış açısı durumu farklı yönlerden analiz etmemize neden olmakla beraber durumu daha iyi kavramamıza neden olur.

ilk bakış açısı kişinin egomanyasının ağır bastığı düşünce tarzıdır. bu bakış açısında asıl düşünce "bana göre"

düşünce sistemidir. bu düşüncedeki insan en doğru şeyin kendi yaptığına inanan ve kendi bildiğini yaptırmak için dikte eden insan grubundadır.

empati durumunda ise insan kendi fikirlerini ikinci plana iteceğinden kişinin iradesini zayıflatır ve başkaları için yaşamaya kendini atar.bu tip insanlar genelde herşeyi kabul eden insan gruplarıdır.

üçüncü bakış açısında ise insan tüm olaylara objektif bakacağından insanı insan yapan değerlerden uzaklaşır ve robotik düşünce ile durumları değerlendirir ve ruhsuz diye hitap ettiğimiz şekle bürünür.

bu tip insanlar hayattan fazla zevk almazlar ve zevk alınacak yönleri de göremezler.

bu nedenle dünya üzerinde başarı kazanmış birçok lider bu üç bakış açısına sahip kendi içerisinde harmanlayarak olayları doğru öngören ve değerlendiren insanlardır.


igne oyasi aciklamali piramit ornegi 4
Misal, Mustafa Kemal Atatürk, Çanakkale' de düşmanın bakış açısından bakarak onların planlarını çözmüş kendi özbenliğinde durum analizi yaparak büyük bir zafer kazanmıştır.

sonuç olarak;

ben aslında üç kişiyim

kendim

senin gözünle ben

onların gözüyle ben.......



Onerdigimiz enterasan bir yazi : en yeni iğne oyası modelleri açıklamalı

No comments:

Post a Comment