Friday, August 2, 2013

fırında etli patatesli sebzeli türlü

Merhaba sevgili site takipçilerimiz. Bugunku makalemiz fırında etli patatesli sebzeli türlü.



Süre: 120 dakika

Porsiyon: 6

Kalori: 1850 (porsiyon: 308)

Kap: 20 Cm Çapında Borcam


Malzemeler



  • Et: 400 gr kadar haşlanmış (nuar veya kontrafile)

  • Sızma Zeytinyağı:4 yemek kaşığı

  • Domates: 3 tane orta boy

  • Soğan: 1 tane büyük

  • Sarmısak: 3-4 diş

  • Patates: 1 tane orta boy

  • Patlıcan: 1 tane orta boy

  • Kabak: 1 tane orta boy

  • Taze Fasulye: 15-20 tane

  • Havuç: 1 tane orta boy

  • Sivribiber: 3-4 tane

  • Tuz: 1 tatlı kaşığı

  • Karabiber: 1/2 çay kaşığı



Tarif

Domateslerin kabuğunu soy, minik, minik doğra. Soğanı soy, yıka, piyazlık doğra. sarmısağı soy, yıka, minikçe doğra. Kalan sebzeleri yıka. Patlıcanları alaca soy. Taze fasulyeyi ayıkla. Kabağı , havucu kazı,patatesi soy. Sivribiberin sapını kes. Hepsini kuşbaşı doğra. Büyükçe bir tasa koy, tuz, karabiber at, yağı koy. İyice karıştır. Borcama aktar. Eti, suyu ile birlikte üzerine gezdirerek dök. (Etin suyu en fazla, 1 çay bardağı kadar olmalı ). Borcamın kapağını kapat. Fırını 200*C ye ayarla. İyice kızınca, içine sür. Üzeri çok hafif kızarmış gibi olana kadar, yaklaşık, 1-1,5 saat pişir.


Ilginizi Cekebilecek ilginc makale : sebzeli türlü

No comments:

Post a Comment