ÇOK PRATİK BİR PASTA...
Uzun zamandır sitede kendi yaptığım tarifleri yazıyorum. "Nerde bu sitenin kurulmasını sağlayan Hünerli Bayanlar?" diye merak ettinizmi? :)) etmişsinizdir diye umuyorum :)
Aslında kayınvalidem de, yengelerde son sürat bizi beslemeye ve nefis lezzetler ile başımızı döndürmeye devam ediyorlar. Benim tartıda altılı rakamları görmeme çok az kaldı:( ama yaptıkları genellikle daha önce yayınladığım, arşivde yer alan lezzetler olduğu için bir süredir sesleri çıkmamış oldu :)
Siret yenge, geçen akşam bize gelirken "ne getireyim, tatlımı, tuzlumu ?"diye sordu, bende hiç birşey yok, çayın yanına bir tatlı iyi gider" dedim. (rahatlığıma dikkatinizi çekerim:) Sağolsun, hemen bir pasta yapıvermiş, mantar kurabiye ve tok olsak bile hayır demeyeceğimiz nefis bir de makarna...
Pastasını her zaman kullandığı temel pandispanya tarifi ile hazırlamış. Keki ikiye bölmüş, ıslatmamış, arasına ve kenarlarına kakaolu puding hazırlayıp sürmüş. Üzerine ise krem şanti sürüp, sütlü çikolatayı eriterek gezdirmiş, Hülya'cım da kürdan ile desenler yapmış. Hazır pastaban almak yerine 1 saat içinde kendi kendinize yapabileceğiniz bu çok pratik pastayı sizlerle paylaşmak istedim.
Malzemeler
Pandispanya için;
- 4 Adet (orta boy) Yumurta
- 4 Türk Kahvesi Fincanı Toz Şeker
- 4 Türk Kahvesi Fincanı Un
- 1/2 Çay Bardağı Sıvı Yağ
- 3 Yemek Kaşığı Kakao
- 3 Yemek Kaşığı (iri çekilmiş) Fındık
- 1 Limon Kabuğu Rendesi
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 1 Paket Vanilya
Arası için;
- 1 Paket Dr.Oetker Kakaolu Puding
- 2,5 Su Bardağı Süt (Pudingi pişirmek için)
Yapılışı
- Yumurtaları ve şekeri krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Yağı ekleyip biraz daha çırpın. Toz malzemeleri, limon kabuğunu ve fındığı ekleyip çok az karıştırın. Katı yağ ile yağlayıp, unladığınız 22 veya 24 cm. çapında bir kalıba karışımı dökün. 180 derecede ön ısıtma yapılmış fırında 30-35 dk. batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin. Kekiniz pişince ızgara tel üzerine alın ve soğumaya bırakın.
- İyice soğuyan (ya da bir gün bekleyen) kekinizi ortadan ikiye ayırın.
- Pudingi paketin üzerineki tarife göre pişirin, kabuk tutmaması için ara ara karıştırarak soğutun.
- Kekin birinci parçasını tabağa koyun, pudingin yarısını üzerine yayın.
- Kekin ikinci parçasını koyun ve kalan puding ile pastanın üzerini ve yanlarını kaplayın.
- Üzerini arzu ettiğiniz gibi süsleyin. (Siret yenge üzerine krem şanti sürmüş ve çok az çikolata eritip, desenler yapmış)
Bu yazi hakkinda daha cok bilgi bulabileceginiz guzel bir web sitesi : biskivili pasta tarifi
No comments:
Post a Comment