Sizlere bugün nefis simit tarifi getirdim inaninki artik simit almaniza gerek kalmicak :)
Daha öncede simit yaptim ve iki degisik simit tarifide bloguma ekledim ama bu gercekten birbaska artik simitlere özlem duymucak gurbetci arkadaslarim:) citir citir hmmmmmm
Bu tarifi Tümayin Mutfagindan
aldim kendisi bir firina davette ögrenmis ve bizlere paylasti kendisine cok tsk.ediyorum.
Tarifide cok güzel anlattigi icin aynen buraya yaziyorum.
Baska Tarifleri icin arkadasimizin sayfasini mutlaka ziyaret edin.
Malzemeler
20 adet simit için
1 kilo un
500 gr su
50 gram toz şeker
25 gram tuz (bukadar tuz bana cok geldi)
100 gram Ayçiçek yağı
1 adet yumurta
25 gram instant maya
Bulamak icin
1 su bardağı üzüm pekmezi
1 su bardağı su
Bolca çiğ susam
Unu koyup ortasını açın ve içine su, Ayçiçek yağı ve yumurtayı koyun.
Unun bir tarafına toz şeker ile mayayı, diğer tarafına da tuzu ekleyin.
Ortasından kenarlara doğru yavaş yavaş karıştırarak yoğurmaya başlayın.
Ele yapışmayacak orta sertlikte bir hamur elde edip yarım saat dinlenmesi için hamurun üzerini örterek kenara alın.
Dinlenen hamurunuzdan yaklaşık 70 – 80 gramlık parçalar koparıp eliniz ile yuvarlayın ve hafif tezgahta uzatıp 15 dakika dinlenmeye bırakın.
(Hamurun dinlenmesi çok önemli. Öncelikle dinlenen hamur hem çabuk şekil alır, hem de şekli verdiğiniz hali ile kalır. Hamur geri gelmez).
Uzatıp dinlendirdiğiniz hamurlardan bir tane alıp elinizle uzun çubuk haline getirin.
Karşılıklı olarak ters yöne döndürüp havaya kaldırın örgü gibi sarın.
Tüm hamurlara bu işlemi yaptıktan sonra, simitlerinizi ayrı bir kapta karıştırdığınız pekmezli suya batırın.
Oradan susama bulayın
ve elinizle döndürerek şekillerini düzeltip yuvarlaklarını büyütün.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 20 dakika kadar pişirin.
İlk 12. dakikada simitleri ters çevirin.
No comments:
Post a Comment