Benim çocuklarım büyüdüğü için okulla ilgim yok ama Türkiye'de okulların açılması demek ailelerin yaz tatilini bitirip, evine dönmesi demek.
Tatilin bitmesi demek, sayfalarımıza daha fazla ziyaretçi gelmesi demek : )
Çocuklar okulda olduğu için bilgisayar annelere kalacak demek : )
Bugünü kutlayalım ve çocukların çok seveceği bir tarif vereyim diye düşündüm.
Çocukların, ruhu genç olanların bayılacağı bir tarif.
Geçen yıl Facebook'ta ki yemek sayfalarından birinde yapılışını anlatan resmini görünce "mutlaka yapmalıyım" diyerek not almıştım.
Çocuklarla ilgili davetlerde, çocuk doğum günlerinde yapabileceğiniz, masada çok şık duran bir tarif.
Süslemek için krem şanti kullandım ama isterseniz erimiş çikolata da kullanabilirsiniz.
Ben Koska'nın 10'lu paketlerde satılan külahlarını kullanıyorum.
Merak etmeyin dondurma külahları fırın ısısına dayanıklı olduğu için yanmıyor.
Şimdi sizi, yapılış aşaması bol resimli tarifle başbaşa bırakıyorum.
"Afiyetle Kalın"
Malzemeler; (20 adet külah için)
2 paket dondurma külahı (1 pakette 10 adet var)
3 adet yumurta,
1 su bardağı yoğurt,
1 su bardağı toz şeker,
2,5-3 su bardağı un,
1 paket kabartma tozu,
1 paket vanilya,
1 çay bardağı damla çikolata,
Süslemek için;
2 poşet krem şanti,
1,5 su bardağı soğuk süt,
Şeker hamurundan hazırlanmış kalpler, çiçekler ya da damla çikolata.
Yumurtaları ve şekeri çırpın.
Yoğurt ve sıvıyağı ekleyip, karıştırın.
Un için 2 buçuk-3 bardak diye ölçü verdim fakat yumurtanızın boyutuna, kullandığınız su bardağının büyüklüğüne bağlı olarak bu miktar değişebilir.
Kek hamurunuz sert olmayan akıcı kıvamda olmalıdır.
Damla çikolatayı içine ekleyip, karıştırın.
Ben büyük boy bulamadığım için orta boy fırın kabında 2 adet hazırladım.
Külahları yerleştireceğim delikleri kabak dolması oyucusu ile açtım.
İşim bitince bu stantları her seferinde tekrar yapmamak için atmadım.
Orta hararette ki (180 derece) fırında pişirin.
Soğuk sütle krem şantiyi çırpın.
Ucu tırtıklı şanti torbasına veya şırıngaya doldurup, keklerin üzerine şekilli olarak sıkın.
Not;
Krem şantinin erimemesi için süsleme işini servise yakın yapın.
Krem şantinin üzerini rengarenk şekerler, jelibonlar veya damla çikolata ile süsleyin.
"Afiyet Olsun"
No comments:
Post a Comment