26 Ağustos 2011
Sucuklu yumurta, sucuklu melemen, mangalda sucuk ızgara, kağıtta sucuk, sucuk kebabı ve tavada sucuk kızartma bunlar sucuk ile hazırlanan bazı yemek çeşitleridir. Basit gibi görünse de sucuk yemekleri hazırlamak hüner ister. Sucuğu ne şekilde kullanırsanız kullanın, pişirirken kurutmamanız gerekir. Taze yapılmış sucuk bünyesinde gerekli suyu bulundurur. Fakat kurumuş sucuk üzerindeki suyun büyük bir bölümünü saldığından, pişirirken çabucak kurur. Hani derler ya takır takır kurudu diye, işte öyle bir şey. Bu nedenle sucuk yemekleri yaparken mutlaka yağ içerisine bir kaç kaşık su ilave edin. İlave ettiğiniz su hem sucuğunuzu pişirerek yumuşatır, hem de sulandırır. Tarifim, sucuk kebabı ile ilgilidir. Kavurma sacı üzerinde hazırladığım bu sucuk kebap orijinal tariftir. Sucuk kebap yapmak için büyük bir teflon tava aynı işi görür. Sultan, kalite sucuk bulduğunda sucuk kebabını bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.
Neler Lazım
yarım kangal sucuk
bir kaşık zeytinyağı
iki kaşık sıcak su
domates, sivri biber
Yapılması
sucuğu ıslatın, bıçak ile çizin ve soyun
4 ila 5 mm. kalınlıkta istediğiniz gibi dilimleyin
kavurma sacı içine yağı koyun ve ısıtın
ardından sucuk dilimlerini dizin
üzerine 2 kaşık suyu gezdirin
domates dilimlerini ve sivri biberleri sac çevresine dizin
düşük ısı ayarında sucuk, domates ve biberleri
alt üst ederek pişirin,
ve ardından gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan
Bu makale hakkinda daha detayli bilgi gorebileceginiz kaliteli bir web sitesi : dürüm kofte
No comments:
Post a Comment