Sunday, September 22, 2013

Lutenitsa (Göçmen Sosu)



lutenitsa gocmen sosu 1


Günaydın..

Mutlu günleri dliyorum tümm takipçilerime :)

Daha önce neden yapmamışım diye kendime kızdığım çok oluyor bazı lezzetleri yapıp tattığımda..

Bugün paylaştığım Lutenitsa' da bunlardan birtanesi..Balkan mutfağının baştacı olarak adlandırılan ve lezzeti mükemmel olan Lutenitsa, kahvaltılarımızın hatta her öğünümüzün baştacı olacak gibi :)

Eşim bu tür kahvaltılkları sevdiği için ve hazırını aldığı için bu işe bir el atmalıyım dedim ve Papatya' mın tarifi ile işe koyuldum :) Deneme amaçlı olarak vereceğim ölçünün yarısını yaptım ama bu hafta ölçünün iki katını yapacağım :)

Birde hafif dişe dokunsun diye iyice ezmedim robotta, isterseniz pürüzsüz olana dek ezebilirsiniz :)

Bu kadar övgüden sonra verelim tarifimizi yapın sizlerde :) Mahrum kalmayın aman :)


lutenitsa gocmen sosu 2


Malzemeler:

2 kg. kırmızı biber

1 kg. domates

1 kg. patlıcan

2 adet iri havuç

1 baş sarmısak

Yarım çay bardağı sirke

1 avuç kaya tuzu

Karabiber

Kekik

Zeytinyağı

Yapılışı:

Öncelikle biber ve patlıcanlar közlenip, kabukları soyulur robottan geçirilip bir kenarda bekletilir.

Havuçlar haşlanıp, robottan geçirilir.

Domatesler iri parçalar halinde robota alınıp parçalanır ve tencereye alınıp pişirilmeye başlanır.  Domates kaynamaya başladıktan sonra robottan geçirilmiş kırmızı biberler, patlıcanlar ve havuç eklenir.

Havanda dövülmüş sarmısak, sirke, zeytinyağ, tuz, kekik ve karabiber eklenip suyunu çekene dek pişirilir.

Sıcak sıcak cam kavanozlara doldurulup ağzı sıkı sıkı kapatılır ve ters çevrilip soğutulur.

Soğuduktan sonra kavanozları düz çevirebilirsiniz.

Kavanozları küçüklerinden tercih ederseniz taze taze tüketirsiniz :)

Afiyet olsun ...

No comments:

Post a Comment