Saturday, September 14, 2013

DERİN DONDURUCU KULLANIMI İÇİN PÜF NOKTALARI



derin dondurucu kullanimi icin puf noktalari 1


 Mevsimindeki gıdaları , mevsimi olmayan zamanlarda tüketmek için derin dondurucuya ihtiyaç duyarız.Derin dondurucu ve koyacağımız gıdaları daha pratik yöntemlerle kullanmak için püf noktaları vereceğim.


DERİN DONDURUCU İÇİN PÜF NOKTALARI:


*. Derin dondurucuya konulacak sebze ve meyveler çok iyi yıkanmalıdır.

* Çürük ve yaralı bereli gıdalar konmamalıdır.

* Hijyenik koşullara uyulmalıdır.

* Her sebzenin ve meyvenin derin dondurucuya koyulma mevsimi vardır.

* Sebze ve meyveleri mevsiminde derin dondurucuya koymak gerekir.

* Buzdolabınızın -18 derecede çalışması gerekmektedir.

* Elektrik kesintisinde veya arızada 20-24 saat bu ısıda korunur.

* Derin dondurucuda plastik kaplar, cam şişeler,alüminyum kağıtlar ve genleşen kaplar kullanılmamalıdır.

* Silikon kaplar ve özel poşetler kullanılmalıdır.

* Her gıdanın dondurma sonrası kullanım süresi farklıdır.

* Bu yüzden dondurulan malzemelere tarih atarsanız kolaylık olur.

* Etleri ve tavuğu birbirinden uzak veya ayrı raflarda dondurun.

* Etler en fazla 6 ay saklanmalıdır.

* Donan malzemeyi açmak için akşamdan dolap kısmına indirin.

* Yada mikro dalga fırınlarında çözdürün.

* Hiç bir gıdayı çözdükten sonra tekrar dondurmayın.

* Bazı sebzeler veya meyveler şok veya direk olarak dondurulur.

* Şoklama kaynama suyuna atılan gıdaların çıkarılıp soğuk suya tutmaya denir.

* Çok büyük kaplar yerine daha küçük kaplar tercih edin.

* Porsiyonları küçük tutun.

* Şoklanan gıdalar havlu kağıt ile iyice kurulanıp dondurulmalıdır.

* Dondurucuya konulan kapların ağzı iyi kapatılmalı veya sıkıca bağlanmalıdır.

* Mümkünse bütün gıdaları mevsiminde tüketin..

* Dondurduğunuz gıdaları yemeğiniz dileklerimle..


derin dondurucu kullanimi icin puf noktalari 2


ÖLÜSÜ OLAN BİR GÜN, DELİSİ OLAN HER GÜN AĞLARMIŞ derin dondurucu kullanimi icin puf noktalari 3

No comments:

Post a Comment