Kuru Fasulye bizim evin en sevilenleri arasındadır.Eşim ve kızım Nohut yemeğini hiç sevmez.Ben çok severim.
Bugün etli olarak hazırladım ve kafaya koydum bu yemeği eşime sevdireceğim:)
Keyif dolu bir hafta sonu diliyorum.
Malzemeler:
- 2 su bardağı Nohut
- 1 kuru soğan
- 200 gr kuşbaşı doğranmış et
- 1 türk kahve fincanı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
- Tuz,karabiber,pul biber
- 3,5-4 su bardağı sıcak su
Yapılışı:
- 2 su bardağı nohutu tencereye alın üzerine sıcak su ekleyin.
- 5 dk kaynatın ve altını kapatın.
- 1 gece bekletin.
- Etleri kuşbaşı doğrayın başka bir tencereye alın az su ekleyerek ön pişirme yapın.
- Düdüklü tencereye zeytinyağı ekleyin.
- Kuru soğanı yemeklik doğrayın kavurun.
- Salçayı ekleyin.
- Nohutu süzün ve tencereye alın.
- Bütün karışımı 5 dk kavurun.
- Haşlanmış etleri ekleyin.
- Tuz ve baharatları ilave ederek sıcak suyunu ekleyin.
- Tencerenin kapağını kapatın.Pişmeye bırakın.
- Her nohutun pişme süresi farklıdır.Orta ateşte kontrollü olarak pişirin.
- Düdüklü tencerede 20-25 dk benim kullandığım nohut için yeterli geldi.
Gürallar ArtCraft ürünlerine buradan ulaşabilirsiniz.
Keramika ürünlerine buradan ulaşabilirsiniz.
No comments:
Post a Comment