
Kuru Fasulye bizim evin en sevilenleri arasındadır.Eşim ve kızım Nohut yemeğini hiç sevmez.Ben çok severim.
Bugün etli olarak hazırladım ve kafaya koydum bu yemeği eşime sevdireceğim:)
Keyif dolu bir hafta sonu diliyorum.
Malzemeler:
- 2 su bardağı Nohut
 - 1 kuru soğan
 - 200 gr kuşbaşı doğranmış et
 - 1 türk kahve fincanı zeytinyağı
 - 1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
 - Tuz,karabiber,pul biber
 - 3,5-4 su bardağı sıcak su
 

Yapılışı:
- 2 su bardağı nohutu tencereye alın üzerine sıcak su ekleyin.
 - 5 dk kaynatın ve altını kapatın.
 - 1 gece bekletin.
 - Etleri kuşbaşı doğrayın başka bir tencereye alın az su ekleyerek ön pişirme yapın.
 - Düdüklü tencereye zeytinyağı ekleyin.
 - Kuru soğanı yemeklik doğrayın kavurun.
 - Salçayı ekleyin.
 - Nohutu süzün ve tencereye alın.
 - Bütün karışımı 5 dk kavurun.
 - Haşlanmış etleri ekleyin.
 - Tuz ve baharatları ilave ederek sıcak suyunu ekleyin.
 - Tencerenin kapağını kapatın.Pişmeye bırakın.
 - Her nohutun pişme süresi farklıdır.Orta ateşte kontrollü olarak pişirin.
 - Düdüklü tencerede 20-25 dk benim kullandığım nohut için yeterli geldi.
 


Gürallar ArtCraft ürünlerine buradan ulaşabilirsiniz.

Keramika ürünlerine buradan ulaşabilirsiniz.
No comments:
Post a Comment