Sunday, October 6, 2013

Far Bazları Savaşıyor ! {The Balm & Urban Decay}



     Merakla beklenen yazıyı sonunda yazabiliyorum. Gratis indiriminden aldığım The Balm Put a Lid On It far bazını artık yorumlayabilecek kadar kullandığımı düşünüyorum. Ürünü tanıtmanın yanında, hayranı olduğum Urban Decay Primer Potion ile de karşılaştıracağım. Bakalım kazanan hangisi olacak ?

    Far bazı ne işe yarar ?



  • Farın göz kapağında birikme yapmasını engeller.


  • Göz makyajının daha kalıcı olmasını sağlar.


  • Farların daha canlı görünmesini sağlar.


  • Yapısına bağlı olarak göz kapağındaki görünümü iyileştirir.

     Far bazı olmazsa olmaz mıdır? 

     Eğer göz kapaklarınız yağlı ise, gün içinde yağlanma oluyorsa, göz makyajını uçup gidiyor ya da birikmeler yapıyorsa bir baz kullanmanızda fayda vardır.


     Put a Lid On It minik bir tüp içinde geliyor. Bu şekilde fazla ürün almak gibi bir kaygımız olmuyor. Zaten az çoktur mantığı ile mercimek kadar ürün bizim için yeterli oluyor. 






far bazlari savasiyor the balm amp urban decay 1
      

     Benim göz kapaklarım yağlanmaya çok meyillidir. Bu nedenle yalnızca rimel sürdüğüm günler dışında her gün far bazı kullanırım. Bu zamana kadar favori iki ürünüm oldu Urban Decay Primer Potion ve Too Faced Shadow Insurance. İkisini de Sephora'dan aldım. Urban Decay'i şu anda Sephora ya da başka bir mağazda bulmanıza imkan yok ancak biraz sabırlı olmanızı öneriyorum çünkü L'Oreal grubu 2014 Ocak ayında bizi Urban Decay ürünlerine kavuşturacak. {Hacer burada sevinç dansı yapmaktadır.}


     Put a Lid On It ve Primer Potion'u karşılaştırarak iki ürünü de inceleyelim...     



    

     Urban Decay'in göz bazı olarak beş farklı seçeneği bulunuyor{Eden, Greed, Original, Sin, Anti Aging}; The Balm ise baz olarak tek ürün üretiyor.


     İki ürün de tüp içerisinde satılıyor. 

 


 far bazlari savasiyor the balm amp urban decay 2


      İki ürün de tasarım olarak kapakları ve görsellikleri dışında neredeyse aynı.


far bazlari savasiyor the balm amp urban decay 3


     Urban Decay yapı olarak The Balm'dan daha yoğun ve renk olarak daha kapatıcı, renk eşitleyici özelliğe sahip. İki ürünü de sürdüğünüzde şeffaf, renksiz oluyor.


far bazlari savasiyor the balm amp urban decay 4


     The Balm Put a Lid On It 11.8 mL iken, Urban Decay Primer Potion 11 mL. Gramaj olarak iki ürün birbirine çok yakın. İki ürün de çok uzun süre kullanılabilir.


far bazlari savasiyor the balm amp urban decay 5

     Ürün içeriklerine göz atmak gerekirse iki ürün de pek masum değil. Özellikle kuruluğu sağlayan ve kansere yol açtığı düşünülen talk{Buradan açıklamasını okuyabilirsiniz.} pudrasını ikinci sırada görmek beni çok rahatsız ediyor.


far bazlari savasiyor the balm amp urban decay 6




far bazlari savasiyor the balm amp urban decay 7

     İki bazı karşılaştırmak için MAC'ten Soba farı kullanıyorum.


far bazlari savasiyor the balm amp urban decay 8



far bazlari savasiyor the balm amp urban decay 9



     Baz kullanmadığımda far oldukça silik ve cansız görünürken, iki baz da beklendiği gibi farı daha canlı gösteriyor. The Balm'da rahatsız etmeyecek ve çok belli olmayacak kadar kuruluktan dolayı birikmeler yaşansa da iki ürün de oldukça başarılı.






     Dayanıklılık anlamında iki ürün de benim göz kapaklarıma birikme/yağlanma yapmadı. Bu nedenle gönül rahatlığı ile iki ürünü de öneriyorum. 






     Urban Decay Primer Potion hala benim sevdiğim bazlar sıralamasında 1 numara ancak The Balm Put a Lid On It de ona sıkı bir rakip ve kesinlikle onun muadili.






     The Balm markasının bazı ve diğer ürünlerini Gratis ürünlerinde bulabilirsiniz. Özellikle de %50 indirim dönemine denk gelirseniz fiyata oranla harika performans gösteren ürünleri avantajlı alabilirsiniz.






     The Balm Put a Lid On It 27 TL, Urban Decay Primer Potion ise 48,90 TL.


     Sizin tercihiniz hangi ürün oldu? Ya da favori başka bir bazınız var mı?









No comments:

Post a Comment