Dürdane teyzenin bahçesinden….Her yıl ne kadar toplarsa bize de getirir tadımlık.
Aslında sihirli fasulye bu, haşlanınca rengi yeşil oluyor.….Lezzeti tam .Fasulye tazecikken ,yaz domatesi ve sirkeli sarımsaklı sosu ile soframda yerini aldı. Tam bir yaz lezzeti….Ne dersiniz denemeye?
400 gr mor fasulye(arzu ettiğiniz fasulye cinsi)
1 Adet domates
4-5 kaşık zeytinyağı
2-3 diş sarımsak
¼ çay bardağı limon suyu
¼ çay bardağı sirke
Tuz
Fasulyelerinizin kılçıklarını temizleyin,3-4 parçaya kırarak bölün. Haşlama teline alın, buharda 20 dk kadar haşlayın(haşlama teliniz yoksa suda da haşlayabilirsiniz)
Sos için, domatesinizi rendeleyin, sarımsak, limon ,zeytin yağ, sirke ile karıştırın.
Haşlanmış fasulyeleriniz ılık iken, sosunu ekleyin.
Afiyet olsun
Bu konu hakkinda daha detayli bilgi inceleyebileceginiz tavsiye ettigimiz bir web sayfasi : fasulye cinsi
No comments:
Post a Comment