Wednesday, October 23, 2013

Olduda Bitti



olduda bitti 1


Hamileliğin 12, haftasına gelinir .


doktor amcamız gülümseyerek derki;


''ya erkek , yada erkek gibi bir kız ''


Bu politik cevap bile yetmiştir babayı havaya uçurmaya .


Baba düşünür gizliden ''heyyyyttt erkek adamın erkek evladı ''. :s


Anne düşünür '' yenidoğan sünnetini önermiyor doktorlar , acaba ozamana kadar askerlik kaç  aya düşer ''






olduda bitti 2


Aradan geçen mutlu ve heyecanlı günlerin ardından akıl başa geldiğinde gündeme bomba gibi düşen sünnet ettirme olayını boğazda daha fazla düğümlenmeden sonuçlandırmak en iyisi oldu .


Biz 8,5 aylık olduğumuzda  muradımıza erdik :)


Burdan Doruk Hastanesi Çocuk Cerrahı Tamer Bey'e sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum .


Kendisi iyi bir cerrah olmasının yanı sıra , operasyonda Aras'ın  bir yakını gibiydi . 


Genel anestezinin daha uygun olduğunu düşünüp nedenlerini izah etsede  , lokal anestezi uyguladı küçük olmamız nedeniyle . Yarı baygın olucağını söylesede , hemşirelere tekme atan Aras'a pek etki etmedi sanırım . Sonrasındada 6 saat uyku perforamansı sergileyecekti , ama nerdeee . Sadece Narkozu atarken biraz hırçındı , bunun sebebide çift gördüğünden dolayımış . Fakat yatağa otutturur otutturmaz burnama parmağını sokmasıyla bu tezide çürütmüş olduk  biz .


Bu arada hiç şeker yemediğimizi ve televizyon izlemediğimizi öğrenen doktor bey çok şaşırdı . 


Yani şekerede kanmadık . 


2 gün boyunca banyo uygun değilmiş . Pansumanımız ise sadece pişik kremi , yada zeytinyağı uygulayabiliyormuşuz. Pişik kremi için mustelayı önerdi .Hernekadar  Mustalayla ilgili birçok yazı okusamda , doğduğumuzdan buyana onun ürünlerini kullanıyoruz.


Şimdi şöyle bi durum söz konusu , Annemin elinde ertesi gün minik bir kesik oldu ve mustelayı sürdüğünde fazlasıyla canının yandığını söylediği anda hemen formülü değiştirdik . Zaten yapmış olduğumuz ilk pansuman yeterince sıkıntılıydı . Sonrasında 3 gün boyunca canı yanmasada alt açmalarımızı 2 kişi yapabildik  ,korktuğu için .


İyiki annemin eli kesilmiş diye düşündük . Kullandığımız diğer formüle gelince . Kantoronlu zeytinyağı . Bu karışımı doğal ortamından toplanan kantoronların ,  büyük anane zeytinyağı karışımıyla elde ettik . Yaklaşık 5 yıldır cam kavanozunda şifa dağıtmak için bekliyordu . Şimdi herhangi bir çarpma , kesik , yanık vss olduğunda ilk sarıldığım ilaç . Biz diğer pansumanlarımızı bununla yaptık ve inanılmaz bir şakilde 1 2 günde toparlandık .


Önemli bir detay daha ;


2 gün sonra iyileşme süreci başladığından  kremi nekadar yoğun sürerseniz sürün muhakkak gazlı bez yapışıyor . Bunun içinde hemen küvete ılık su doldurup oyunlar oynayıp bezin yumuşamasını ve kendiliğinden atmasını bekledik . Bu her seferinde tekrarlandı .Yani bu şeklide 2 gün daha geride kaldıktan sonra herşey tamamiyle normale dönmüş oluyor . Toplam 4 gün .


Şükirki biz sağlıkla atlattık hiç bi problem olmadan . Erken olduğunu düşünenler , evet 8. aydan öncesi için erken olduğunu söylüyorlar. Ben yaşadıklarımdan sonra tüm erkek bebek annelerini arayıp teşvikte bulundum .  Ne diyelim;


Olduda bitti .










No comments:

Post a Comment