Bu kek var ya bu kek....İnanılmaz lezzetli, böyle yumuşacık kadifemsi tadıyla beni büyüledi. İlk yaptığım günden bu yana her çeşit yapmışlığım var denemeniz şiddetle tavsiye olunanlardan. Şiddetle derken yanlış anlamayın yapmayanları dövmüyoruz. yapan zaten bir pişman yapmayan bin pişman. Artık karar sizin! deneyin yorumlayın, bekliyorum :)
Rizegross dan aldığım tart kalıbımı denemek için telaşlanıp duruyordum. Nerde ne var diye araştırırken Gülay Mutfakta! blogunda keşfettiğim bu tarif cezbetti.
Malzemeler:
2 yumurta
- 2 kahve fincanı toz şeker
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 1 kahve fincanı yoğurt
- Yarım kahve fincanı kakao
- 2,5 kahve fincanı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- keki ıslatmak için; Yarım çay bardağı süt
Kreması için;
1,5 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
1 adet yumurta sarısı
1 çorba kaşığı un (silme)
1 çorba kaşığı nişasta (silme)
1 çorba kaşığı tereyağı
100 gr. labne peyniri
1 paket vanilya
Yapılışı: Kek için şeker ve yumurtayı çırpın. Kakaoyu ekleyip karıştırın. Sıvı yağ ve yoğurt ekleyip, karıştırın. Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyin ve iyice karıştırın. Margarin ile yağlanmış tart kalıbına boşaltın. 175 derece ön ısıtma yaptığınız fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından çıkarıp, ılınan keki servis tabağına alın. Süt ile özellikle kenarlarını ıslatın. Krema için; süt, toz şeker, yumurta sarısı, un ve nişastayı bir tencereye alın. Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Ocaktan alın. Labne peyniri, vanilya ve tereyağı ekleyip çırpın. Kekin çukur kalan kısmına kremayı boşaltın. Üzerini Hindistan cevizi yada toz fıstık ile süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.
No comments:
Post a Comment