Malzemeler:
- 1 paket petibör bisküvi
- 2 adet muz
... Krema için :
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
- 6-7 yemek kaşığı un
- 1 lt. süt
Önce ocağa aldığımız orta boy tencereye sırayla süt,un şeker ve vanilyayı ekleyerek ve sürekli karıştırarak kremayı pişirin.
Krema piştikten sonra aşağıdaki şekilde tarif edildiği gibi enine 3 adet boyuna da 4 adet bisküviyi, altına streç film serdiğiniz bir tepsinin üzerinde sıralayın ve üzerine kremanın yarısını dökün.
Ardından aynı sırayla bir kat daha bisküvi dizin ve kremanın diğer yarısını dökün. Tam orta sıradaki bisküvilerin üzerine muzları yerleştirin.
Son olarak streç filmin iki yanından tutup üçgen şekli verecek şekilde birleştirin ve sabitleyin.
Buzdolabında beklettikten sonra çıkarın ve üzerini dilediğiniz şekilde süsleyip servis edin.
Bu konu hakkinda daha detayli bilgi bulabileceginiz tavsiye ettigimiz bir kaynak : şerit poğaça
No comments:
Post a Comment